Rusijos kario galva buvo susiūta, kaklas perpjautas, tačiau oficiali mirties priežastis – „prisigėrė dyzelinio kuro ir mirė“  ()

Moteriai, palaidojusiai savo sūnų karį, buvo atsisakyta paaiškinti, iš kur ant sūnaus kūno atsirado pjautinės žaizdos galvoje ir kakle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje Olga Safonova, Ukrainoje žuvusio 19-mečio karo kontraktininko Sergejaus Jegorovo iš Georgievskajos (Stavropolio sritis) motina, palaidojo sūnų. Moteriai buvo pasakyta, kad vaikinas tiesiog prisigėrė dyzelinio kuro ir mirė, nepatikslinant, iš kur ant sūnaus kūno atsirado pjautinės žaizdos galvoje ir kakle.

Kaip  rašo „Notepad Stavropol“, Safonova parašė skundą Rusijos Federacijos karinei prokuratūrai, tačiau jie ten tyli.

Kareivis Jegorovas įstojo į karinę tarnybą Rusijos armijoje 2021 m. Spalį jis pasirašė kontraktą, o 2022 metų vasario 24 dieną buvo išsiųstas į karą Ukrainoje.

Kario mama pasakoja, kad sūnus karts nuo karto spėdavo jai paskambinti. Jis kalbėjo apie sąlygas, kuriomis „gyveno kartu su savo bendražygiais tarnyboje“.

„Verkdama prašiau nutraukti sutartį ir grįžti namo. Kuopos kariai padėjo ginklus, surašė aiškinamąjį raštą ir balandžio 22 d. grįžo namo. Sergejus išbuvo dvi dienas, pažadėjo, kad daugiau ten nevažiuos. Tačiau majoras Antonas Muraško jiems pasakė, kad jie yra tėvynės išdavikai. Tada įsitraukė karinė prokuratūra. Skambina sūnus ir sako: „Mama, rytoj 8 ryto vėl į Ukrainą“. Kaip tai atsitiko, nesuprantu. Tarsi būtų įbauginti", – sakė moteris.

Anot jos, sūnus vėl buvo išsiųstas į fronto liniją – į Kachovką, Chersono sritį, tačiau „iš pradžių viskas buvo gerai, bendravome per vaizdo skambučius“. Paskutinį kartą jie kalbėjosi gegužės 12-ąją, o jau gegužės 13-ąją su Safonova susisiekė sūnaus draugė, sakydama, kad jo nėra gyvųjų tarpe.

 

„Vadas paaiškino, kad jis prisigėrė dyzelinio kuro, kai remontavo techniką kuopoje. Prigėrė per žarnelę kurui išpilti. Du gurkšniai: krito ir iškart mirė. Nesupratau, ką man pasakė. Sergejų atvežė, kai nuo mirties jau buvo praėjusios 9 dienos, gegužės 20 d.“, – pasakojo rusė.

Informacijos apie tai, kas nutiko, niekas nepateikė. Jie pažadėjo atlikti karinę ekspertizę, bet to nepadarė.

„Praėjo mėnuo, kai palaidojau sūnų, o jo mirties priežasties nežinau. Jo galva buvo susiūta, kaklas perpjautas. Nesuprantu, kas atsitiko, ir nežinau, ką galvoti apie tai. Tarsi jie nenorėtų apie tai kalbėti“, – skundžiasi Safronova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(8)
(47)

Komentarai ()