[Žinios trumpai] Jūreivių giminaičiams grasinama, kapitonas pabėgo: aiškėja itin slepiamos detalės apie nuskendusį kreiserį „Moskva“  ()

Raketinis kreiseris „Moskva“ nuskendo balandžio viduryje, tačiau kai kuriems žuvusių karių artimiesiems dar sunku pradėti tikrą gedėjimo procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad Rusija nepripažįsta 27 kreiserio „Moskva“ įgulos narių žūties. Jie laikomi dingusiais, nors akivaizdu, kad jie guli maždaug 50 metrų gylyje esančiose laivo nuolaužose. Be to, atsakymų ieškantys šių jūreivių giminaičiai yra prigrasinami tylėti - jiems teigiama, kad kalbėjimas apie „dingusius“ yra tolygus valstybės paslapčių išdavimui.

Iš tų 27 „dingusių“ raketinio kreiserio „Moskva“ jūreivių, 19 yra šauktiniai. Nėra taip, kad Rusija visai neigtų, kad „Moskva“ katastrofa kainavo gyvybes. Štai balandžio 22 dieną Sevastopolyje oficialiai palaidotas „Moskva“ įgulos narys Ivanas Vachruševas. Tiesiog tie, kurių kūnų nėra, laikomi dingusiais.

Žuvusiųjų artimieji kreipiasi į Rusijos karinį jūrų laivyną ar tiesiai į Juodosios jūros laivyną, tačiau iš karinių administracijų gauna vieną pasiūlymą - keliauti pas psichologus, gydytojus ar, jei turi drąsos, teisininkus. Vienas giminaitis norėjo paskelbti informaciją viešai, bet tuomet atsakingi pareigūnai ėmė vaikščioti į jo darbovietę ir namus, grasindami jam teismais už „valstybės paslapčių išdavimą“.

 

Ukrainiečiai irgi nežino visų žuvusiųjų vardų. Pavyzdžiui, Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad „Moskva“ kapitonas Antonas Kuprinas pirmasis pabėgo iš degančio kreiserio. Tačiau jo „Wikipedia“ puslapis teigia, kad jis žuvo liepsnose.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()