[Žinios trumpai] Čia tai bent posūkis! Kazachstanas nebebijo nieko - savo iniciatyva pasitraukia iš Rusijos įkurto komiteto  ()

Prieš šį žingsnį buvo apribotas Kazachstano naftos gabenimas naftotiekiu Novorosijske. Rusijos atstovai tai aiškino būtinybe išvalyti akvatoriją nuo Antrojo pasaulinio karo bombų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Čia tai bent posūkis! Kazachstanas nebebijo nieko - savo iniciatyva pasitraukia iš Rusijos įkurto komiteto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas pasitraukia iš 1995 m. NVS susitarimo dėl Tarpvalstybinio pinigų komiteto. Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas jau pasirašė atitinkamą dekretą dėl sutarties nutraukimo ir dokumentas įsigaliojo. Apie tai praneša „Zonakz“.

„Patvirtinti 1995 m. gegužės 26 d. 2013 m. spalio 25 d. Minske sudaryto susitarimo dėl Tarpvalstybinio pinigų komiteto įsteigimo nutraukimo protokolą“, – sakoma dekrete.

Komitetas buvo sukurtas bendradarbiauti tarp posovietinių šalių atsiskaitymų ir kredito srityje bei tobulinti valiutų įstatymą. Toks susitarimas, anot jo autorių, turėjo skatinti ekonominio bendradarbiavimo plėtrą ir užtikrinti abipusį nacionalinių valiutų konvertavimą.

Prieš tai, kai Kazachstanas nutraukė sutartį, Novorosijsko teismas priėmė sprendimą 30 dienų sustabdyti Kaspijos dujotiekių konsorciumo jūrų terminalo veiklą, tariamai susijusią su aplinkosaugos pažeidimų šalinimu.

 

Tai jau trečias kartas šiais metais, kai Rusija per savo teritoriją apriboja Kazachstano naftos tiekimą pasaulio rinkai. Balandžio mėnesį naftos gabenimas per buvo sumažintas, nes per audrą buvo apgadinti du iš trijų iškrovimo blokų. O birželį akvatorija buvo išvalyta nuo Antrojo pasaulinio karo bombų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(1)
(104)

Komentarai ()