[Žinios trumpai] Dar vienas galingas smūgis Rusijai: galutinai atskiriama nuo pasaulio - vienas didžiausių uostų nebeaptarnaus Rusijos krovinių  ()

Oficialu: vienas didžiausių pasaulio uostų - Roterdamas, visiškai stabdo konteinerių pervežimą Rusijos kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš įvedant sankcijas Rusijos Federacijai, per Roterdamo uostą kasmet keliaudavo 35 mln. tonų krovinių importo iš Rusijos Federacijos ir iki 5 mln. tonų eksporto į Rusijos Federaciją. Didžiausias Europos uostas yra lygus 17 000 futbolo aikščių ilgiui.

Liepos 22 d., oficialioje uosto svetainėje paskelbta, kad konteineriai iš Rusijos Federacijos ir į Rusijos Federaciją per Roterdamą nebekeliaus.

Liepos 21 d., ES pagaliau patvirtinus 7-ąjį sankcijų paketą Rusijos Federacijai, dar labiau sugriežtintos taisyklės Rusijos laivams, kuriems jau dabar draudžiama įplaukti į bet kurį Europos uostą. Tačiau naujas punktas susijęs su technine uostų puse – šliuzų kanalais. ES nusprendė visiškai sustabdyti visus Rusijos Federacijos bandymus apeiti sankcijas.

Rusijos Federacijos ekonominės plėtros ministerijos vadovas Maksimas Rešetnikovas pripažino, kad po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą ir sankcijų įvedimo bendras importo kiekis į Rusijos Federaciją sumažėjo 50 proc. Naujų tiekimo kanalų sukurti neįmanoma. Remiantis birželio mėnesio rezultatais, importas į Rusijos Federaciją, palyginti su 2021 m., sumažėjo 40 proc.

 

Federalinės muitinės tarnybos atstovai nusprendė įslaptinti pranešimus, sakydami, kad Vakarai gali spekuliuoti šia tema.

Prieš įvedant sankcijas Rusijos Federacijai per Roterdamo uostą plaukė tanklaiviai su rusiška nafta. Ir kas trečias tanklaivis buvo rusų kilmės. Taip pat per uostą patekdavo iki 25% anglies ir suskystintų gamtinių dujų iš Rusijos Federacijos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(3)
(159)

Komentarai ()