Ukrainos kovinis dronas R18 stojo į mūšį su Rusijos tanku: skelbiama, kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Ukrainos kovinis dronas R18 pataikė į Rusijos ginkluotųjų pajėgų tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kovinis dronas R18 gali neštis RKG-1600 bombas ir RKG-3 granatas. Pastatai ir lengvosios transporto priemonės yra pagrindinis taikinys, tačiau kartais įmanoma sunaikinti sunkiasvores transporto priemones.

Kompanijos „Aerorazvedka“ sukurtas kovinis bepilotis bombonešis R18 pataikė į Rusijos tanką. Kovotojai feisbuke paskelbė vaizdo įrašą.

„Aerorazvedka“ operatoriai išsiuntė R18 į kitą kovinę misiją, kurią Ukrainos bepilotis orlaivis sėkmingai įvykdė. Praėjus maždaug dviem minutėms po pakilimo, dronas pastebėjo priešo tanką, tykantį miškingoje vietovėje tarp Ukrainos laukų.

Užsukus virš taikinio, bepilotis orlaivis numetė du nukreipiamuosius sviedinius, kad surastų optimaliausią trajektoriją, o tada paleido amunicijos sviedinį, kuris tiksliai pataikė į rusų tanką. Po to operatorius suskubo išskraidinti droną iš sprogimo vietos.

„Skrisk, paukšteli! Prisijunk prie agresijos prieš Ukrainą atmušimo!“ – rašoma įraše.

 

R18 turi aštuonis sraigtus, kurie užtikrina vertikalų kilimą ir tūpimą, taip pat didesnę naudingąją apkrovą, palyginti su keturių sraigtų dronais.

 

„Aerorazvedkos“ specialistai sukūrė specialiai kariuomenės reikmėms skirtą įrenginį. Iš Ukrainos ir užsienio dalių surenkami dronai skirti atakuoti iš oro. Jis gali skristi 40 min. ir palaikyti ryšį su operatoriumi iki 4 km atstumu. Vieno R18 surinkimas organizacijai kainuoja apie 20 tūkst. dolerių.

Dronas gali gabenti iki 5 kg sveriančius sprogmenis. Jis numeta sovietines RKG-3 kumuliacines prieštankines granatas, skrisdamas iki 100 m aukštyje, arba bombas RKG-1600 iš 300 m aukščio. Kiekvienas UAV gali gabenti dvi bombas, o jei pirmoji nepataiko į taikinį, operatorius pakoreguos trajektoriją ir paleis antrą bombą.

 

 

RKG-3 prasiskverbia į iki 220 mm storio šarvus, todėl šiuolaikiniams tankams didelės grėsmės nekelia, tačiau su R18 pagalba „Aerorazvedkos“ operatoriams pavyko sunaikinti net tokias kovines mašinas.

Pagrindiniai jų tikslai yra valdymo mašinos, artilerijos įrenginiai, oro gynybos ir elektroninio karo sistemos, sandėliai ir radarai.

Dronai aprūpinti termovizoriais, todėl priešo technika matoma net tamsiu paros metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(0)
(95)

Komentarai ()