[Žinios trumpai] JAV nesiruošia juokauti – didina karinę jėgą prie Rusijos: į Lenkiją skrenda „F-22 Raptor“ naikintuvai  ()

JAV karinės oro pajėgos siunčia į Lenkiją naikintuvus „F-22 Raptor“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė JAV oro pajėgos Europoje ir Afrikoje.

Šeši „F-22 Raptors“ iš 90-osios ekspedicinės naikintuvų eskadrilės, įsikūrusios Aliaskoje, antradienio vakarą atvyko į Lakenheath oro pajėgų bazę Didžiojoje Britanijoje, trečiadienį pranešė oro pajėgų pareigūnai.

Remiantis oficialiu antradienio pranešimu, jie skris į 32-ąją taktinę oro bazę Laskoje, Lenkijoje, ir papildys misiją, skirtą atgrasyti Rusiją nuo agresijos rytiniame NATO flange.

Stipresnės gynybos Europoje planai buvo pateikti neseniai Madride įvykusiame NATO viršūnių susitikime, kuriame lyderiai išdėstė naują saugumo strategiją, kaip išspręsti situaciją, susidariusią dėl neprovokuotos Rusijos invazijos į Ukrainą.

 

Oro pajėgos siekia pridėti antžeminių ir oro bazinių priešraketinės gynybos sistemų prie rytinių Aljanso sienų, be tų, kurios ten buvo dislokuotos po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 d.

„F-22 Raptor“ laikomas pirmuoju JAV penktos kartos naikintuvu. Jis gali paleisti tiek oras-oras, tiek oras-žemė raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)

Komentarai ()