[Žinios trumpai] Neįsivaizduojamas laukinis brutalumas – Rusijos okupantas iškastravo Ukrainos karo belaisvį: internete kilo tikra audra  (10)

Ketvirtadienio vakarą socialinėje žiniasklaidoje pasirodžiusioje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rusų kovotojai kastruoja karo belaisvį ukrainietį – tai sukėlė šoką ir pasipiktinimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusantros minutės trukmės vaizdo įraše, kurio dėl žiaurumo neskelbiame, matoma rusų kareivių ar samdinių grupė, kastruojanti auką, kuri dėvi ukrainiešką uniformą. Belaisvis ir yra surištas ir užkimšta burna.

Girdėti, kaip vyrai šaukia žeminančius įžeidimus nukentėjusiajam, kai jį prispaudžia prie žemės.

Kas galiausiai nutiko aukai vaizdo įraše, neaišku. Taip pat nebuvo įmanoma tiksliai nustatyti, kada ir kur filmuota medžiaga.

Aricas Toleris, tyrimų padalinio „Bellingcat“ tyrimų ir mokymų vadovas, sakė, kad vaizdo įrašas greičiausiai yra autentiškas.

Toleris sakė, kad Rusijos kareivis, dėvintis tą pačią išskirtinę juodą skrybėlę ir apyrankę, kaip ir vaizdo įraše pavaizduotas vyras, anksčiau pasirodė klipe, darytame „Azot“ chemijos gamykloje rytiniame Severodonecko mieste, kurį transliavo Kremliaus remiamas transliuotojas RT.

Kai kurie stebėtojai teigė, kad vyras priklauso Čečėnijos „Achmat“ batalionui, o kiti teigė, kad jis yra iš Rusijos Kalmikijos respublikos.

 

Tikėtina, kad filmuota medžiaga gali būti kelių savaičių senumo, nes kovos Severodonecke  iš esmės aprimo nuo to laiko, kai Rusija užėmė miestą birželio pabaigoje.

Proukrainietiški „Telegram“ kanalai teigė, kad auka buvo nužudyta. Vaizdo įrašas sukėlė siaubą Ukrainoje, o Kijevo pareigūnai pažadėjo nubausti nusikaltėlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(32)
(-23)

Komentarai (10)