Orbanas: Ukraina negali laimėti karo su dabartine NATO strategija, jei žlugs Vokietija – tai sukels neregėtą krizę Europoje  (2)

Viktoras Orbanas mano, kad be strategijos pakeitimo nebus ramybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Ukraina negalės nugalėti Rusijos pagal dabartinę NATO paramos strategiją, taip pat perspėjo apie skaudžius padarinius Europos ekonomikai.

„Šio karo tokia forma negalima laimėti“, – sakė V. Orbanas, kalbėdamas Vienoje su Austrijos kancleriu Karlu Nehammeriu. V. Orbanas pridūrė, kad NATO šalių strategija remti Ukrainą ginklais ir mokymais „parodė, kad tai neduos sėkmės“.

„Be strategijos pakeitimo nebus taikos“, – sakė jis ir perspėjo, kad be taikos Ukrainoje visa Europos Sąjunga „bus įtraukta į karinę situaciją“. „Neaišku, kaip galime išvengti recesijos ES, jei karas tęsis“, – pridūrė Vengrijos ministras pirmininkas.

Abu lyderiai perspėjo dėl ES embargo Rusijos dujoms galimybės.

„Mes ką tik atsitrenkėme į sieną ir ta siena vadinama dujų embargu, ir aš siūlyčiau ES nesibelsti į tą sieną“, – sakė V. Orbanas, K. Nehammeriui įspėjus, kad toks embargas „neįmanomas“.

„Ne tik todėl, kad mes, kaip ir Austrija, esame priklausomi nuo rusiškų dujų. Vokietijos pramonė taip pat priklauso nuo rusiškų dujų. O jei Vokietijos pramonė žlunga, žlunga ir Austrijos pramonė“, – sakė K. Nehammeris ir pridūrė, kad tokia situacija gali sukelti „didžiulį nedarbą“.

 

„Yra daug pranešimų iš ES Komisijos, kurių labai mažai įgyvendinama“, – apie ES atsaką į energetikos krizę kalbėjo jis ir pridūrė, kad „nėra jokių ženklų“, kad būtų įgyvendinta pasiūlyta bendra dujų pirkimo platforma, kurią pateikė EK.

Jis sakė, kad atsižvelgiant į dabartinį spaudimą energijos rinkai, „ši bendra platforma bus svarbesnė nei bet kada anksčiau“.

Europos Sąjungos šalys Rusijos dujų šantažo fone susitarė 15 % sumažinti dujų suvartojimą. Tokiam sprendimui priešinosi tik viena šalis – Vengrija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(23)
(-19)

Komentarai (2)