[Žinios trumpai] Kruvinas rusų karo nusikaltimas Olenivkoje rimtai supykdė Ukrainą: kreipėsi į partnerius su vienu vieninteliu prašymu  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Ukrainos partnerius reaguoti į Rusijos karo nusikaltimus Olenivkos kolonijoje, kurioje laikomi ukrainiečių karo belaisviai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-31 [Žinios trumpai] Kruvinas rusų karo nusikaltimas Olenivkoje rimtai supykdė Ukrainą: kreipėsi į partnerius su vienu vieninteliu prašymu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Ministras paragino pripažinti Rusiją teroristine valstybe.

„Rusai įvykdė dar vieną baisų karo nusikaltimą – apšaudė įkalinimo įstaigą okupuotoje Olenivkoje, kurioje laikomi ukrainiečių karo belaisviai. Raginu visus partnerius griežtai pasmerkti šį šiurkštų tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimą ir pripažinti Rusiją teroristine valstybe“, – rašė jis.

Generalinis štabas pareiškė, jog priešas ir toliau propagandiniais metodais vykdo informacinį karą, siekdamas apkaltinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas apšaudant civilinę infrastruktūrą ir gyventojus ir taip nuslėpti savo klastingus veiksmus.

Generalinis štabas pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai nevykdė raketų ir artilerijos smūgių Olenivkoje, o gyvenvietės įkalinimo įstaigos apšaudymą vykdė Rusijos kariuomenė, siekdama nuslėpti kalinių kankinimus ir šaudymus.

 

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos griežtai laikosi tarptautinės humanitarinės teisės principų ir normų, niekada nešaudė ir nešaudo civilinės infrastruktūros, ypač vietų, kuriose gali būti laikomi karo belaisviai“, – pabrėžė Generalinis štabas.

Jie pažymėjo, kad apšaudymo pasekmės tikslinamos.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas sakė, kad smūgis Olenivkos kolonijai buvo itin ciniška Rusijos okupacinės kariuomenės provokacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()