[Žinios trumpai] Pietuose Ukraina užėmė 53 gyvenvietes: skelbia apie staigmeną, laukiančią priešų Chersono srityje (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad jei užpuolikai artimiausiu metu nepaliks dešiniojo Dniepro kranto, tai Ukrainos gynėjai tiesiog „uždarys jiems duris“, vedančias į kairįjį krantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Pietų Bužo kryptimi, buvo išlaisvintos 53 gyvenvietės. Karo ekspertas Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad jei užpuolikai artimiausiu metu nepaliks dešiniojo kranto, tai Ukrainos gynėjai tiesiog „uždarys jiems duris“, vedančias į kairįjį Dniepro upės krantą.

Apie tai Ždanovas pasakoja savo „Youtube“ kanale, rugpjūčio 2 d. vaizdo įraše:

Jis taip pat daug dėmesio skyrė situacijai Pietų Ukrainoje ir prognozavo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali nesunkiai sunaikinti ne tik tiltus per Dnieprą, bet ir keltų pervažą, o tai reiškia, kad priešas negalės pasitraukti. Pontoninė perėja nėra tiltas, ir norint ją sunaikinti, gali prireikti tik vieno tikslaus smūgio.

Ždanovas taip pat pasisako už tai, kad būtų sugadintas tiltas prie hidroelektrinės Novaja Kachovkoje. Tuo pačiu metu niekas nekelia grėsmės pačiai užtvankai, nes ją galima sunaikinti tik iš vidaus, padėjus daugybę sprogstamųjų užtaisų. Sunaikinus šį tiltą, dešiniojo kranto okupantų aprūpinimas taps neįmanomas.

 

Ždanovas neatmeta galimybės, kad artimiausiu metu priešas vėl gali pakartoti didžiulio puolimo iliuziją, kaip buvo vasario 24 d.

Ekspertas neatmeta, kad tai bus Charkivo, Krivoy Rogo ir Donecko kryptys, tačiau, kaip ir vasario 24 d., priešui tiesiog neužteks jėgų pasiekti Putino užsibrėžtų tikslų.

Gali būti, kad okupantai savo veiksmais nori išgąsdinti Ukrainos vyriausybę, kad Kyjivas vėl sėstų prie derybų stalo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: