[Žinios trumpai] Kremlius rimtai bijo, kad Ukraina smogs į Rusiją: pirmą kartą į pagalbą kviečia naująją oro gynybos sistemą S-350 (Video)  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą apie Su-25 darbą Ukrainos teritorijoje. Į kadrą pateko oro gynybos sistema, kurią rusų kariuomenė pradėjo naudoti tik prieš 3 metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos antžeminė oro gynybos sistema S-350 pirmą kartą buvo pastebėta oro bazėje, esančioje mažiau nei 100 km nuo sienos su Ukraina. Apie tai praneša „The War Zone“.

Naujausios oro gynybos sistemos dislokavimas gali reikšti platesnį Rusijos Federacijos susirūpinimą, kad Ukraina gali atakuoti bazes Rusijos teritorijoje.

Vaizdo įrašą su S-350 paskelbė Rusijos Federacijos gynybos ministerija. Jame matomas atakos lėktuvo Su-25 darbas Taganrogo aerodrome Rostovo srityje. Lėktuvas buvo panaudotas smūgiams Ukrainos teritorijoje. Į kadrą pateko keli sistemos elementai – 50N6A gaisro valdymo radaras, 96L6 mažo aukščio aptikimo radaras ir du 50P6 transportavimo ir montavimo paleidimo įrenginiai.

S-350 yra trumpo ir vidutinio nuotolio priešlėktuvinių raketų sistema, skirta gynybai nuo orlaivių ir didelio tikslumo raketų atakų. Jį sukūrė „Almaz-Antey“ kompanija kaip S-300PS, sukurto devintojo dešimtmečio pradžioje, pakaitalą. Pirmasis šių kompleksų komplektas Rusijos kariuomenei buvo perduotas 2019 metų gruodį.

Vienoje važiuoklėje telpa 12 raketų 9M96E arba dviejų 9M100 raketų paleidimo įrenginys. Pataikymų į taikinius nuotolis yra iki 40 km. S-350 skirtas UAV, orlaiviams, sraigtasparniams ir raketoms sunaikinti. Sistema vienu metu gali aptikti ir sekti iki 40 taikinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(17)
(-5)

Komentarai ()