Karo ekspertai: ukrainiečių aktyvumas prie Iziumo sumenko, tačiau tai nėra pats blogiausias variantas  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų teigimu, susidaro įspūdis, kad ukrainiečių aktyvumas prie Iziumo sumenko, tačiau tai nėra „pats blogiausias variantas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai socialiniame tinkle aptarė situaciją šiauriniame Donbaso flange. Charkive, anot jų, rusai jau antra diena bando sugriauti rutiną atakuodami šiauriniame ruože.

„Tiesa, jokių rezultatų pasiekti nepavyksta, ukrainiečiai apsigynė. Tuo pačiu agresoriaus propagandonai skelbia, kad „denacifikuotojai“ neva užėmė Udy gyvenvietę (šiaurės vakarinis ruožas) ir taip išplėtė savo placdarmą aplink Kozacha Lopan. Tikrai, toks orkų bandymas buvo, tačiau rezultatas visiškai priešingas – ataka atmušta, o Udy toliau kontroliuoja Ukrainos pajėgos“, – teigė Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro atsotvai.

Iziume, anot pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų, susidaro įspūdis, kad ukrainiečių aktyvumas sektoriuje sumenko, tačiau tai nėra „pats blogiausias variantas“.

„Agresorius toliau palaiko įtampą Krasnopillya – Dolyna – Bohorodychne ruože. Šiandien atakuota Dolyna ir Mazanivka, rezultatas standartinis. Orkai gavo į straublį ir grįžo į pradines linijas. Susidaro įspūdis, kad ukrainiečių aktyvumas sektoriuje sumenko. Taip besidraskant orkams tai nėra pats blogiausias variantas. Force on force daužytis tikrai neverta, Rusijos pajėgų resursai vis dar gausesni.

Tad jei ukrainiečiai grįš prie gynybos ir leis agresoriui utilizuotis puolant gerai įtvirtintas gynėjų pozicijas – nuo to tik geriau. Svarbu visiškai nesustabdyti kontratakų, keisti vietas ir atakuoti ten, kur agresorius mažiau aktyvus, taip toliau jį varginant. Tą gynėjai supranta“, – rašė ekspertai.

Seversko kryptyje tęsiasi sunkūs mūšiai, rašė centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

„Orkai šiame sektoriuje savo pastangas nukreipė į pietinį ruožą (Ivano–Darivka – Spirne – Berestove), taip tikėdamiesi ne tik apeiti jiems neįkandamą Hryhorivka – Verkhnokamyanske ruožą iš pietų, bet ir sutrikdyti Seversko sektoriaus gynėjų sąveiką su Bakhmut – Soledar esančiais ukrainiečių vienetais. Atakos kol kas atmuštos“, – rašė jie.

 

Nors yra ir negerų signalų.

„Tiesa, negeras signalas, kad agresoriui vis pavyksta apeiti ukrainiečių pozicijas ir atakuoti jų gynybos gilumoje, pvz.: Vyimka ir Vesele (greičiausiai, tai antroji ukrainiečių gynybos linija). Sudėtingesnės infilo operacijos iš agresoriaus pusės yra mažai tikėtinos, tad panašu, kad tiesiog besiginančių pajėgų pirmoje gynybinėje linijoje atsirado skylių per kurias rusai praeina. Tikėtina, kad ukrainiečiai sustiprins tarpų tarp pozicijų dengimą“, – prognozavo jie.

Bachmuto kryptimi ukrainiečiai ir toliau sėkmingai ginasi, nors Rusijos pajėgos bandė atakuoti šias prieigas, jos buvo atmuštos.

„Vis daugiau ženklų, kad agresoriaus puolimas išsikvepia (atakų intensyvumas sumenkęs, o netiesiogine ugnimi bandoma kompensuoti sumažėjusią manevrinių vienetų veiksmų geografiją). Žinoma, Wagner samdinių štabo Popasna sunaikinimas prie to prisidėjo, bet jis nėra šio proceso pradžia, o tik dar viena dedamoji“, – pažymėjo „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

 

Ukrainos centre atakų lokacijos ir toliau nesikeičia, rašė jie. Karščiausias iš jų – Pisky sritis.

„Čia agresorius ne tik šturmuoja patį kaimą, tačiau toliau bando apeiti ukrainiečių pozicijas ir užimti Pervomaiske gyvenvietę. Aišku, orkų propagandistai ją šiandien „užėmė“ turbūt jau kokį trečią kartą. Ukrainiečių pėstininkai ir artileristai yra kitos nuomonės. Gyvenvietė ir toliau gynėjų rankose, tačiau agresoriaus aktyvumas prie vienintelio aprūpinimo kelio į Pisky kelia nerimą.

Jei šios grėsmės nepavyks neutralizuoti, neatmestina, kad ukrainiečiai atsitrauks į naują gynybos liniją Krasnohorivka – Nevelske – Pervomaiske – Vodyane – Opytne. Kol kas sąlygos šio veiksmo dar nereikalauja, bet jei taip ir nutiktų, tokiu atveju Pisky užėmę orkai atsidurtų iš trijų pusių apšaudomame daliniame ugnies maiše“, – įžvalgomis dalijosi jie.

 

Zaporižios kryptyje, mūšiai prie Vuhledaro.

„Taip pat ukrainiečiai toliau atlaiko orkų puolimą netoli Vuhledaro esančiose Pavlivka ir Novomykhailivka gyvenvietėse. Kituose ruožuose tradiciškai dirba abiejų pusių artilerija ir žvalgyba“, – feisbuke rašė karo ekspertai.

Pietų Ukrainos kryptyje – anot jų – lokalūs susidūrimai, tiek ukrainiečiai, tiek ir rusai persigrupuoja.

Jie taip pat priminė, jog ukrainiečių artilerija, salvinės raketų ugnies toliau dirba.

„Smogta rusų karinės infrastruktūros objektui Tokmak apylinkėse (tikėtina, šaudmenų sandėlis išlėkė į orą). Tokmak miestas yra vienas iš komunikacinių mazgų, orkų išnaudojamų tiek Zaporižioje, tiek Pietų sektoriuose, tad šis smūgis dvigubai malonus. Be to, ukrainiečiai sunaikino du agresoriaus šaudmenų sandėlius dešiniajame Dniepro krante“, – rašė jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: