[Žinios trumpai] Rusai sugalvojo naują taktiką kaip Kryme išgaudyti Ukrainos bepiločius orlaivius – pasitelkė neįprastą ginklą (Video)  ()

Okupantai bando išrasti kažką naujo, nes jų priešlėktuviniai ginklai „Pantsir“ tinkamai neveikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai internete pasirodė naujas vaizdo įrašas apie du neįprastus laivus jūroje, jie atsidūrė tiesioginiame poilsiautojų paplūdimiuose akiratyje.

Dešiniajame kampe – 109 metų senumo gelbėjimo laivas „Kommuna“, kuriuo 2022 metų balandį rusai bandė iš nuskendusio kreiserio „Moskva“ atgauti slaptus dokumentus ir raketas P-1000. Kitas laivas kairėje – raketinis laivas.

Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynas turi du projekto 1239 „Bora“ klasės raketinius laivus, pavadintus „Bora“ ir „Samum“, kurie buvo pradėti eksploatuoti 1989 ir 2000 m.

Būtent šis faktas yra viena iš Kremliaus propagandistų pasididžiavimo priežasčių: jie sako, kad niekas pasaulyje neturi laivo, kurio talpa tik 1000 tonų, o korpuso ilgis – 69 metrai, galinčio gabenti aštuonias priešlaivines raketas ir išvystyti iki 45 mazgų per valandą greitį.

Tačiau tokie laivai rusams kare prieš Ukrainą pasirodė nereikalingi. Atviruose šaltiniuose galime rasti tik menką paminėjimą apie tai, kad pirmosiomis karo dienomis Ukrainos karinio jūrų laivyno pakrantės gynyba apgadino vieną iš projekto 1239 laivų, be išsamesnės informacijos apie šį epizodą.

 

Teoriškai projekto 1239 raketiniai laivai turi gana galingą trumpojo nuotolio priešlėktuvinę gynybą, būtent vieną 76 mm AK-176 pabūklą, du AK-630 šešiavamzdžius ginklus ir du oro gynybos raketų paleidimo įrenginius „Osa“ su 20 raketų rezerve.

Todėl atrodo, kad Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno vadovybė nusprendė vieną iš tokio tipo laivų panaudoti kaip savotišką „plaukiojančią priešlėktuvinės gynybos bateriją“, kurios užduotis – aptikus Ukrainos UAV (dronus), šaudyti iš to, ką turi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(13)
(6)

Komentarai ()