JK generolas jau skelbia, kur smogs Putinas su branduoliniu ginklu: „tai visiškai atitiks Rusijos karinę doktriną, kurią supranta Rusijos politikai ir kariuomenė“  ()

Kalbama ne apie tarpžemynines balistines raketas, o apie nedidelį branduolinį ginklą, kuris sutrikdytų puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo atveju Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą. Tikėtinas taikinys gali būti Ukrainos karių dalinys, kuris vykdys puolimo operacijas.

Tai interviu metu BBC pareiškė generolas, buvęs Didžiosios Britanijos oro pajėgų vadovas seras Richardas Barronsas.

Jo nuomone, rusai gali žengti tokį precedento neturintį žingsnį.

„Jei Ukraina gali surinkti išteklius puolimui ir jei šaliai tikrai pasiseks, turime pripažinti, kad mažo branduolinio ginklo panaudojimas visiškai atitiks Rusijos karinę doktriną, kaip ją supranta Rusijos politikai ir kariuomenė“, – paaiškino R. Barronsas.

Generolas pažymėjo, kad pagal Rusijos Federacijos doktriną branduoliniai ginklai gali būti panaudoti reaguojant į branduolinę ataką, taip pat esant kitokiai agresijai, kuri „kelia pavojų valstybės egzistavimui, ir atakuojant strateginius objektus“.

„Kalbama ne apie tarpžemynines balistines raketas, o apie nedidelį branduolinį ginklą, kuris sutrukdytų puolimą, kuris Rusijos valdžios akyse kels grėsmę valstybės interesams“, – patikslino jis.

 

Ekspertai pateikia skirtingas versijas, kas gali tapti Rusijos branduolinio smūgio objektu: nuo demonstracinės detonacijos virš jūros iki Kyjivo apšaudymo.

Anksčiau V. Putinas nustebino savo pareiškimu dėl branduolinio karo. Rusijos diktatorius pažymėjo, kad toks karas „neturėtų būti pradėtas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(25)
(-12)

Komentarai ()