[Žinios trumpai] JK visus perspėja, kad laukia „dramatiška ir katastrofiška žiema“  ()

Vyresnysis energetikos įmonės vadovas perspėjo, kad Jungtinės Karalystės namų ūkių laukia „dramatiška ir katastrofiška žiema“, nes sąskaitų dydžio viršutinė riba dar nepasiekta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusė JK namų ūkių sausį gali pritrūkti kuro dėl smarkiai išaugusių energijos kainų, sakė „EDF Energy“ generalinis direktorius Philippe'as Commaret. Toks įspėjimas buvo paskelbtas, kai nacionalinis tinklas rengėsi surengti pratybas, skirtas išbandyti JK sistemų atsparumą dujų tiekimo sutrikimams.

Vartotojai penktadienį sužinos, kiek išaugs energijos kainos, o analitikai prognozuoja, kad vidutinės metinės sąskaitos didės iki daugiau nei 3500 svarų sterlingų (4 153 eurų).

Commaret sakė, kad EDF pradeda kampaniją, siekdama padėti klientams sumažinti sąskaitas taikant energijos taupymo priemones, tačiau problemos mastas reiškia, kad reikia vyriausybės įsikišimo. „Nepaisant paramos, apie kurią jau paskelbė Vyriausybė, mūsų klientų laukia dramatiška ir katastrofiška žiema“, – „BBC Radio 4“ laidai „Today“ sakė Commaret. „Tiesą sakant, sausį pusė JK namų ūkių gali pritrūkti kuro. Štai kodėl mes norime imtis veiksmų, kad padarytume viską, ką galime, kad padėtume savo klientams“.

Rinkos reguliuotojas „Ofgem“ penktadienį paskelbs naujas kainų lubas, o energetikos pramonės konsultantai „Cornwall Insight“ perspėja, kad žiemos laikotarpiu namų ūkių sąskaitos išaugs 80 %.

Nuo spalio iki balandžio, į kurį įeina šalčiausi metų mėnesiai, vidutinis JK namų ūkis už dujas ir elektrą mokės tiek, kad per metus susidarytų 4102 svarai (4 867 eur.) Tai bus didžiulis šuolis, nes dabar vidutiniai namai JK per metus už dujas ir elektrą moka 1 971 svaro sterlingų (2340 eur.) ir net ir tai yra rekordinė suma.

 

Žinios, žinoma, prastos, bet net ir bloga informacija yra gera. Energetikos kampanijos dabar tikisi Vyriausybės sprendimų. Sumažinti energijos kainų, kurios yra susijusios su Rusijos karu prieš Ukrainą, greičiausiai nepavyks, todėl bus kuriami kompensaciniai mechanizmai. Taip pat bus bandomi energetikos tinklai. Svarstoma mažinti PVM energijos ištekliams ir sumažinti į kainą įtrauktus žaliuosius mokesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()