[Žinios trumpai] „Aš tai laikau principu“: Scholzas papasakojo, kokius ginklus Vokietija atsisako tiekti Ukrainai  ()

Vokietijos kancleris baiminasi, kad Rusijos karas su Ukraina gali peraugti į Trečiąjį pasaulinį karą. Todėl Vokietijos Federacinė Respublika neteiks Kijevui kai kurių rūšių ginklų, kad išvengtų eskalavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Vokietija neteiks Ukrainai ginklų, kuriuos ji galėtų panaudoti Rusijos teritorijoje. Tai jis pareiškė per „Dialogą su piliečiais“ Magdeburge, rašo „Ukrinform“.

Kanclerio teigimu, pagrindinis tikslas – neleisti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui laimėti karą, išsaugoti Ukrainos teritorinį vientisumą. Tuo pačiu metu, kalbant apie ginklų tiekimą, Scholzas daugiausia dėmesio skiria JAV ir prezidentui Bidenui.

„JAV prezidentas pasakė gana aiškiai: jis pasakė, kad neduos ginklų, kuriais būtų galima šaudyti į Rusijos teritoriją. Manau, kad tai yra principas, kurio mes visi laikomės. Taigi žiūrime, ką kiti daro“, – sakė Scholzas.

Vokietijos kancleris baiminasi, kad tam tikrų rūšių ginklų tiekimas gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą.

Kartu Scholzas pasmerkė Rusijos agresijos karą. Jis teigė, kad tai yra principų, dėl kurių Europa ir visas pasaulis susitarė prieš dešimtmečius, pažeidimas. „Negalite pakeisti sienų jėga, remiantis tuo, kas įvyko prieš šimtmetį. Priešingu atveju karai tęsis šimtmečius“.

 

Scholzas pavadino karą „imperialistų puolimu“. Jis priminė, kad Vokietija padeda Ukrainai tiekdama „Panzerhaubitze 2000“, raketų paleidimo įrenginius, priešlėktuvinius tankus „Gepard“, radarus, IRIS-T sistemą, kurios dar net neturi pats Bundesveras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(18)
(-14)

Komentarai ()