[Žinios trumpai] O čia tai driokstelėjo! Lietuvos kaimynė iš Pietų Korėjos perka beveik 400 tankų ir savaeigių haubicos už 5,8 mlrd. USD  (4)

Varšuva didina ginklų importą Rusijos agresijos Ukrainoje fone. Lenkijos gynybos ministerija pasirašė sutartis su dviem Pietų Korėjos įmonėmis. Tankai ir haubicos turėtų šalį pasiekti iki 2026 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija pasirašė sutartis su dviem Pietų Korėjos įmonėmis dėl 180 tankų ir 212 haubicų pirkimo. Apie tai „Twitter“ pranešė šalies gynybos ministerija.

Visų pirma, sutartyje su „Hyundai Rotem“ numatyta tiekti 180 K2 „Black Panther“ tankų iki 2025 m. Pagal sutartį su „Hanwha Defense“, Varšuva iki 2026 metų gaus 212 K9 (K9A1 versija) „Thunder“ savaeigių haubicų. Pirmieji tankai ir haubicos į šalį bus įvežti iki šių metų pabaigos.

Agentūros „Reuters“ duomenimis, bendra dviejų sandorių suma siekia 5,76 mlrd. USD.

Sutartys yra dalis bendro ginklų importo susitarimo, kurį dar liepą pasirašė Lenkija ir Pietų Korėja. Bendra sandorio suma neminima, tačiau Pietų Korėjos žiniasklaida ją vertina 15 mlrd. USD.

 

Kitą mėnesį Lenkijos gynybos ministerija planuoja sudaryti sutartį dėl 48 naikintuvų FA-50 pirkimo.

Lenkija nusprendė padidinti ginklų importą dėl Rusijos Federacijos karinės agresijos Ukrainoje. Vyriausybė ketina padidinti karines išlaidas iki 3 % BVP ir daugiau nei dvigubai padidinti savo armiją.

Rugpjūčio pradžioje Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas pareiškė, kad dėl Rusijos veiksmų Lenkija ketina sukurti „didžiausią sausumos kariuomenę“ tarp Europos NATO valstybių narių. Pasak karinio skyriaus vadovo, ji turėtų būti „tokia stipri ir gausi, kad vien jos egzistavimas keltų agresoriui baimę“.

 

Leidinys DW rašo, kad šiandien karinė technika iš Pietų Korėjos aptarnauja daugiau nei dešimtis pasaulio šalių – nuo ​​Norvegijos iki Egipto ir Australijos.

Vienas iš pagrindinių pranašumų prieš konkurentus yra ginklų kaina. Masiniam pirkimui skirtas naikintuvas KAI T-50 (FA-50) kainuoja apie 30 milijonų dolerių, o tai yra daug pigiau nei amerikietiškas F-35 (bazinėje konfigūracijoje mažiausiai 77 milijonai dolerių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai (4)