[Žinios trumpai] Prasidės pavojinga grandininė reakcija: kas lauktų pasaulio, jei Rusija laimėtų karą  ()

Pasak prezidentūros vadovo patarėjo, jei Rusijos Federacija laimės, ji galės diktuoti savo sąlygas Europai. Ji gali pradėti karą su Moldova, Gruzija, bandyti užimti Šiaurės Kazachstaną. O kiti diktatoriai iš V. Putino ims pavyzdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva deryboms su Kyjivu bus pasirengusi tik tuo metu, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos priartės prie administracinių Ukrainos sienų. Tada bus galima pasirašyti taikos sutartį, interviu suomių leidiniui „Helsingin Sanomat“ sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

Anot jo, Rusija derasi ultimatumų kalba ir kelia nepriimtinus reikalavimus, todėl dialogo su ja vesti neįmanoma.

„V. Putino planas yra paprastas. Jis nori vienokiu ar kitokiu pavidalu atkurti Sovietų Sąjungą. Ukraina čia yra jo pagrindinis priešas“, – sakė M. Podoliakas.

Anot jo, Ukrainos nepriklausomybė prieštarauja V. Putino pasaulėžiūrai. Kalbant apie Europos lyderių raginimus derėtis, kaip sakė M. Podoliakas, tokie pasiūlymai pateikiami remiantis klaidingomis idėjomis apie Rusijos Federaciją.

„Jei Rusijai bus leista laimėti karą, ji galės diktuoti savo sąlygas Europai. Tai veda prie Rusijos įsiveržimo į Moldovą, Gruziją, Šiaurės Kazachstaną ar Baltijos šalis. Rusija pradės manipuliuoti ES vidaus politika, provokuoti kraštutines kairiąsias ir kraštutines dešiniąsias jėgas. Tai sukels reakciją, kai kitos autoritarinės valstybės suvoks, kad gali pasiekti savo tikslus per agresyvų karą“, – sakė M. Podoliakas.

Tačiau, jo nuomone, karas vis tiek baigsis prie derybų stalo. Tačiau už tai Rusija fronte turi patirti didelių nuostolių. Tada Maskva nustos skelbti ultimatumus, jai teks įsiklausyti į kitos pusės argumentus.

 

„Kai Ukraina pasieks 1991 metais apibrėžtas sienas, Rusija bus pasirengusi sėsti prie derybų stalo ir pasirašyti taikos sutartį“, – įsitikinęs Michailas Podoliakas.

Be to, Rusijos Federacijos pralaimėjimas padės ir Baltarusijai, nes šalis turės pasirinkimo laisvę, galimybę tapti europietiška demokratija.

Šiuo metu, kaip sakė M. Podoliakas, karas su Rusijos Federacija įžengė į ketvirtą etapą.

„Rusija atvežė į Ukrainą didžiausią technikos ir žmonių kiekį. Jie kariauja artilerijos karą, kurį nori pratęsti iki žiemos“, – sakė jis.

M. Podoliakas taip pat sakė, kad Rusijos Federacija bando išsekinti Europą energijos išteklių stygiumi, kad ji pavargtų šiame kare padėti Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: