Kodėl O. Scholzas atsisakė tiekti tolimojo nuotolio ginklus Ukrainai? Tikrosios priežastys gerokai rimtesnės negu „principas“ – situacija labai liūdna  ()

Bundesveras nėra ginkluotas didelio nuotolio ATACMS, operatyvinėmis-taktinėmis sistemomis ar antžeminėmis sparnuotosiomis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė nusprendė neduoti Ukrainai ginklų, kurie leistų apšaudyti Rusijos teritoriją. Apie tai praneša „Ukrinform“.

Rugpjūčio 25 dieną Magdeburge vykusio „Dialogo su piliečiais“ metu kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad ginklų, kurie leistų apšaudyti Rusijos teritoriją, jie nepateiks – toks jų principas. Kartu svarbu remti Ukrainą, kad ji galėtų pasipriešinti „imperijos puolimui“. Todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna ir toliau gaus savaeigius pabūklus „Pzh 2000“, „Gepard“, radarus ir oro gynybos sistemas „Iris-T“, kurios net nenaudojamos Vokietijos armijoje.

Kodėl Ukraina negaus ginklų smūgiams prieš Rusijos Federaciją?

„Defense Express“ teigimu, už O. Scholzo pareiškimų gali slypėti ne tik baimė, kad taip prasidės Trečiasis pasaulinis karas. Juk gynybos ministras Oleksijus Reznikovas viename interviu sakė pasiekęs susitarimą su JAV, kad Ukraina nenaudos Vakarų ginklų, smogdama Rusijos Federacijos teritorijai.

 

Autoriai atkreipia dėmesį į dar vieną aspektą – Bundesvero kariuomenėje nėra tolimojo nuotolio ginklų, galinčių pataikyti į Rusijos taikinius šimtų kilometrų atstumu. Nėra eksploatuojamų ATACMS raketų, kurių nuotolis būtų 300 km, ne visi M270 modifikuoti šaudyti GMLRS raketomis, kurios aktyviai naudojamos Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Bundesveras neturi taktinių raketų sistemų su balistinėmis raketomis, antžeminių paleidimo įrenginių sparnuotoms raketoms paleisti. Todėl Vokietija Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms jau perdavė daugiausiai tolimojo nuotolio ginklų, kuriuos galėjo perduoti – tai „Pzh 2000“ ir MLRS „MARS II“.

 

Sparnuotoji raketa „KEPD 350“ yra vienintelis tolimojo nuotolio ginklas Bundesvere.

Tiesą sakant, Vokietijoje yra tik „Taurus KEPD 350“ sparnuotosios raketos, kurių nuotolis yra didesnis nei 500 km. Tačiau jas galima montuoti orlaiviuose, kurių Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi: „Tornado“, „F-15K“, „Gripen“ ir „Eurofighter Typhoon“. Artimiausiu metu Ukraina neturės vakarietiško tipo naikintuvų, todėl tikėtis gauti „KEPD 350“ taip pat nereikėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(18)
(-7)

Komentarai ()