[Žinios trumpai] Medvedevas paskelbė, kas būtų, jei Ukraina atsisakytų siekio tapti NATO nare - atsakymas nustebins daugelį  ()

Pasak Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausio sąjungininko Dmitrijaus Medvedevo, net jei Kyjivas oficialiai atsisakytų savo siekių įstoti į NATO, Maskva nesustabdytų Ukrainoje savo karinės kampanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pabrėždamas, kad Rusija yra pasirengusi derėtis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, D. Medvedevas pareiškė, kad NATO siekių atsisakymo Kyjive nepakaks, kad būtų sukurta taika.

Medvedevas televizijai LCI sakė, kad V. Putinas nesustabdys savo „specialios karinės operacijos“, skirtos „denacifikuoti“ Ukrainą, kol nebus pasiekti jos tikslai.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, tarp dviejų šalių buvo surengti keli taikos derybų raundai, tačiau jie nedavė rezultatų.

Neigdamas, kad Ukrainai tiekiami JAV ginklai kelia didelę grėsmę, D. Medvedevas teigė, kad situacija pasikeistų, jei Vašingtonas atsiųstų ginklus, galinčius pataikyti į taikinius didesniu atstumu.

„Tai reiškia, kad kai tokia raketa nuskrenda 70 km, tai yra vienas dalykas“, – sakė jis.

 

„Bet kai 300–400 km, tai jau kitas dalykas, dabar tai būtų tiesioginė grėsmė Rusijos Federacijos teritorijai“.

Baigdamas vizitą Kanadoje, kurio metu apžiūrėjo jos Arkties gynybą, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pabrėžė būtinybę sustiprinti saugumą aljanso šiauriniame flange, siekiant atremti Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(11)
(34)

Komentarai ()