[Žinios trumpai] Rusija rengia „galingą pastiprinimą“ frontui su T-90 tankais: vietiniai rusai pašiurpę, kokius vaizdus mato nuo pat ankstaus ryto  ()

Mulino kaime netoli Nižnij Novgorodo Rusijoje vyksta intensyvūs karių mokymai. Vietiniai gyventojai skundžiasi girtuokliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ruošia 3-iąjį korpusą kovai prieš Ukrainą. Jis bus ginkluotas T-90 tankais, oro gynybos sistemomis „Buk“ ir kitais pajėgiais ginklais, praneša „The Wall Street Journal“.

Kadangi Rusijos invazija Ukrainoje stringa, Kremlius ieško naujų jėgų, kad karas tęstųsi. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau naikina Rusijos karinę infrastruktūrą okupuotose teritorijose.

Mulino kaime, kur 3-asis armijos korpusas rengė naujokus, gyventojai skundėsi girtais kareiviais. Vietos gyventojai pasakoja, kad po gyvenvietę neblaivūs naujokai blaškosi nuo 11 valandos ryto. Todėl ISW ekspertai netiki, kad situacija mūšio lauke iš esmės pasikeis. Svarbus personalo mokymas, o ne įranga.

„Jie didžiuojasi, kad vyksta ten (į Ukrainą). Sako, kad mus saugos, bet, sprendžiant iš to, ką matėme, mes gerai nemiegosime“, – „Vkontakte“ tinkle rašė Jekaterina Chorošavina.

 

Rusijos Federacijoje verbuojami ir kaliniai - jie integruojami į karinę bendrovę „Wagner“ . Gegužę buvo panaikintas į karines pajėgas verbuojamų vyrų amžiaus apribojimas - tai leido į kariuomenę priimti vyresnius nei 40 metų piliečius. Be to, V. Putinas pasirašė dekretą nuo 2023 metų padidinti karines pajėgas 137 000 karių. Visa tai rodo, kad Rusijos Ukrainoje patirti nuostoliai yra reikšmingi ir dideli, verčiantys keisti ne tik ginkluotės, bet ir personalo strategiją.

(55)
(7)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: