Žiniasklaida: Putiną lydi dar daugiau medikų  ()

Rugsėjo 6 ir 7 d. vykusio Rytų ekonomikos forumo (REF) metu Rusijos lyderio Vladimiro Putino sveikatą prižiūrėjo 12 Kremliaus Centrinės klinikinės ligoninės (CKL) gydytojų, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstesniais metais jį lydėjo mažiau gydytojų.

Gydytojai atskrido iš Maskvos į Vladivostoką 10 dienų anksčiau nei Rusijos prezidentas, praleido šį laikotarpį karantine Rusų saloje esančiame viešbutyje, kuriame vyko forumas.

Kaip matyti iš publikuotų viešųjų pirkimų, medikai kasmet atskrenda į Vladivostoką, likus savaitei iki prezidento atvykimo į REF, ir išskrenda, vos V. Putinui grįžus į Maskvą.

Šiais metais CKL sumokėjo už 12 medikų apgyvendinimą viešbutyje nuo rugpjūčio 27 iki rugsėjo 9 d. 738 tūkst. rublių (12 120 EUR). Anksčiau sumos būdavo mažesnės. 2021 m. V. Putiną į forumą lydėjo tik du gydytojai, 2019 ir 2018 m. – aštuoni (2020 m. REF dėl pandemijos atšaukė).

Tik 2017 m. rugsėjį medikų gyvenimas REF atsiėjo brangiau CKL nei dabar – beveik milijonu rublių (16 423 EUR). Sandoryje nenurodoma, kiek gydytojų jį tada lydėjo. Tiesa, savaitę iki forumo V. Putinas, nenurodžius priežasties, nesirodė viešumoje.

Karantino prieš išvykas, kuriose dalyvauja Rusijos lyderis, toliau laikosi ir prezidento administracijos darbuotojai. Viešųjų pirkimų interneto svetainėje yra sąskaitos už Kremliaus valdininkų apgyvendinimą, kuriose nurodytas „observacijos laikotarpis“ Sankt Peterburge.

Jie 10 dienų išbuvo karantine Sankt Peterburgo viešbučiuose prieš V. Putino vizitus Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume birželį ir kariniame jūrų parade liepą.

 

Prezidento reikalų valdyba V. Putino karantinui nuo pandemijos pradžios išleido milijardus rublių.

Tiriamosios žurnalistikos leidinys „Projekt“ balandžio 1 dieną paskelbė tyrimą, kuriame atskleidė, kad pastaraisiais metais Rusijos prezidentą V. Putiną per oficialias keliones po Rusiją lydi gydytojai, tarp jų – ir garsus chirurgas onkologas, kurio specializacija yra pagyvenusių žmonių skydliaukės vėžys.

Tam tikros informacijos „Projekt“ suteikęs garsios ligoninės vadovybei artimas asmuo tvirtina, kad tarp medikų tikrai jau sklinda kalbos apie prezidento sveikatos bėdas, o 2021-ųjų rudenį tos kalbos suintensyvėjo.

 

Būtent tada prezidentas po ilgai trukusios izoliacijos dėl COVID-19 vėl ėmė dalyvauti viešuosiuose renginiuose, o per susitikimą su paralimpiečiais rugsėjo 13-ąją netikėtai pranešė, kad vėl izoliuosis, kadangi aplinkui – galybė užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Žinia nustebino visus, net prezidento aplinką.

Po šio pranešimo V. Putinas visą rugsėjį nesirodė viešumoje. Ar tada jam buvo atlikta kokių nors medicininių procedūrų, neaišku, tačiau po to bendrauti su žmonėmis prezidentas pradėjo per labai didelį atstumą.

„Bellingcat“ vadovas Christo Grozevas, remdamasis vienu oligarchu iš V. Putino aplinkos, sakė, kad V. Putinas serga sunkia onkologine liga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: