Aiškėja gudrus Kadyrovo planas – šios akimirkos jis laukė labai seniai  ()

Putino „specialiajai operacijai“ besibaigiant visuose frontuose, Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas nusprendė kelti savo reitingą ir sustiprinti savo įtaką Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sparčiai pralaiminėjant Rusijos kariuomenei Ukrainoje, tuo pačiu greičiu Rusijoje ėmė nykti „specialiosios operacijos“ optimizmas, o eskalacijos šalininkų retorika ėmė radikalėti.

Rusijos gynybos ministerijos pareiškimai apie pralaimėjimo priežastis taktinėse srityse nebetinka buvusiems Kremliaus rėmėjams. Žodžius apie „taktinį pergrupavimą“ propagandistai suvokė ne kaip tikrą norą išgelbėti kariškių gyvybes, o kaip išdavystę. Tai parašė „Telegram“ kanalas „Kremlin mumkoved“.

„Visa tai paskatino anksčiau ignoruotos diskusijos pradžią, kurią vedė Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas, tarp eilučių išsakęs nurodymus pradėti tikrą federalizaciją, kuri pagal visus Artimųjų Rytų partijų kūrimo kanonus prasideda nuo „durtuvų“ skaičiavimo“, – rašo „Telegram“ kanalo autoriai.

Kadyrovas buvo bene vienintelis Rusijos respublikos vadovas, turėjęs realią valdžią regione ir gavęs didžiausią finansavimą iš valstybės biudžeto. Tačiau jis aiškiai nori būti pirmuoju smuiku orkestre. Atvirai pasakius, jis pavargo nuo kelionių į Maskvą, kur reikia nusilenkti Putinui, norint išlaikyti padorumą ir išlaikyti pavaldumą.

 

Dabar savo galią prarandantis Putinas nebegali pretenduoti į vieno iš pasaulio lyderių vaidmenį. Orientacinė buvo jo kelionė į Samarkandą, kur Kremliaus savininkas sėdėjo ant sofos šalia Lukašenkos, o vakaro vadovais buvo R. T. Erdoganas ir Alijevas. Tai tapo signalu visam pasauliui, ir todėl jie daugiau nedalyvaus ceremonijoje su juo Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()