[Žinios trumpai] Politico: „Po V.Putino pareiškimo J.Bidenas skubiai perrašė JT skirtą kalbą"  (2)

Žurnalistų nuomone, J. Bidenas savo kalboje turėjo pasmerkti Rusijos veiksmus Ukrainoje savo mėgstamos temos – demokratijos gynimo – kontekste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno kalba 77-ojoje JT Generalinės Asamblėjos sesijoje turėjo būti skubiai pataisyta po šiandienos Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimų, savo socialiniame tinkle „Twitter" parašė „Politico" korespondentas Baltuosiuose rūmuose Jonathanas Lemire'as.

„Baltųjų rūmų darbuotojai patvirtina, kad būsima J. Bideno kalba JT yra paskubomis taisoma po vakar vakare išsakytų atšalusių V. Putino pareiškimų", – rašė jis.

Prieš tai, pasak „Politico“ apžvalgininkų, Amerikos prezidentas savo kalboje Generalinėje Asamblėjoje turėjo paliesti penkias temas, tarp jų – Rusijos veiksmų Ukrainoje pasmerkimą ir JT Saugumo Tarybos reformą.

Leidinys rašo, kad Rusijos invazija į Ukrainą yra didžiausias pastarojo meto geopolitinis poslinkis, suteikiantis J. Bidenui daug priežasčių kreiptis į pasaulio lyderius, ypač jo mėgstama tema – demokratijos gynimu.

J. Bidenas tikrai pagirs esamą didelę tarptautinę paramą Ukrainai. Tačiau belieka laukti, kiek toli nueis Amerikos lyderis, ragindamas daugiau paramos skirti Ukrainai iš daugelio pasaulio šalių, kurios iš esmės išlieka neutralios, teigia stebėtojai.

J. Bidenas taip pat galėtų iškelti karštą temą apie situaciją aplink Taivaną ir didėjančią įtampą, susijusią su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu.

 

„Kyla klausimas, ar JAV ir Kinijos pareigūnai naudos JT Generalinę Asamblėją kaip platformą atviram raginimui sumažinti trintį, ar tiesiog laikysis numatytos linijos ir gins savo prerogatyvas", – pažymėjo žurnalistai.

Anksčiau „Reuters" žurnalistai rašė, kad prezidentas Joe Bidenas per savo kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje bandys suburti visą pasaulį kovoti su Rusija, kaltindamas V. Putino režimą JT Chartijos pažeidimu. Tuo pat metu Baltųjų rūmų vadovas savo kalboje neragins pašalinti Rusijos iš JT Saugumo Tarybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(5)
(2)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: