[Žinios trumpai] Pentagonas pakomentavo informaciją apie Putino „branduolinio traukinio" judėjimą  ()

Jungtinės Valstijos atidžiai stebi Rusijos Federacijos branduolines pajėgas ir nemato jokių prielaidų keisti savo karių, atsakingų už branduolinių ginklų atgrasymą ir naudojimą, dislokavimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-07 [Žinios trumpai] Pentagonas pakomentavo informaciją apie Putino „branduolinio traukinio" judėjimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas neturi informacijos, jog Rusija geležinkeliu gabena taktinius branduolinius ginklus, kad vėliau juos panaudotų prieš Ukrainą. „Reuters" rašo apie tai, remdamasi aukšto rango Pentagono pareigūne Laura Cooper.

Jos žinioje nėra informacijos, kuri patvirtintų žiniasklaidos gandus apie Rusijos vykdomą taktinių branduolinių ginklų pervežimą geležinkeliu.

Pentagono pareigūnė tvirtina, kad ji gali remtis tik viešuose šaltiniuose esančiais pranešimais. L. Cooper pabrėžė, kad JAV atidžiai stebi Rusijos Federacijos branduolines pajėgas ir šiandien Vašingtonui nėra prielaidų keisti savo padalinių, atsakingų už branduolinio ginklo atgrasymą ir naudojimą, dislokavimą.

„Neturiu nieko, išskyrus ataskaitas iš atvirų šaltinių", – pridūrė L. Cooper, atsakydama į prašymą pakomentuoti informaciją apie Rusijos branduolinių ginklų judėjimą geležinkeliu.

Verta paminėti, kad spalio 3 dieną britų leidinys „The Times" pranešė apie „branduolinio" Rusijos traukinio judėjimą Ukrainos link. Ešelonas su įranga, kurio važiavimą užfiksavo Rusijos žiniasklaida, priklauso Rusijos gynybos ministerijos 12-ajam departamentui, kuris savo ruožtu yra skirtas šalies branduolinio arsenalo eksploatavimui. „The Times" žurnalistai užsiminė, kad Rusija nusiuntė traukinį Ukrainos link demonstratyviam smūgiui pasienyje.

 

Spalio pradžioje italų leidinys „La Repubblica" pranešė apie Rusijos branduolinio povandeninio laivo K-329 „Belgorod" , ginkluoto „Apocalypse Paladin" branduoliniu ginklu, „dingimą"  iš bazės. Pasak žurnalistų, NATO žvalgyba informavo savo sąjungininkus apie branduolinio povandeninio laivo, kuriame vienu metu telpa aštuonios kovinės galvutės, perdislokavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: