Pasirodė įdomus pranešimas, kas iš tikro organizuoja Irano dronų tiekimą – gali būti, kad apie tai nežino net Irano ministrai  ()

Teherane ne visi pareigūnai pasisako už Rusijos smogiamųjų bepiločių orlaivių tiekimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Irano ambasadorius Rusijos Federacijoje užsiminė, kad Kremlius ir Irano kariuomenė neinformavo Irano užsienio reikalų ministerijos apie savo susitarimus.

Gali būti, kad dėl to Užsienio reikalų ministerijos vadovas nuolat prašo Kyjivo pradėti bendrą tyrimą.

Britų leidinio „The Guardian“ žurnalistai primena, kad Teheranas jau du mėnesius neigia savo dalyvavimą tiekiant bepiločius orlaivius Maskvai. Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje retorika šiek tiek pasikeitė, kai Teheranas pripažino, kad dar prieš karą Rusijos Federacijai tiekė kelis bepiločių orlaivių pavyzdžius.

Dvasininkas Masihas Mohajeri taip pat kritikavo vyriausybę.

Laikraštis „Jomhouri-e-Islami“ paskelbė straipsnį, kuriame jis išsakė tik tris dalykus, kuriuos turi padaryti Irano vyriausybė.

Jis ragina Rusijos Federaciją kovoti pagal tarptautines taisykles ir gerbti užsienio teritorijas. Taip pat Maskva neturi teisės panaudoti prieš Ukrainą tų dronų, kuriuos perdavė Teheranas. O Maskva turėtų palaikyti stipresnius „santykius“ su Ukraina.

Mohajeri taip pat kreipėsi į Irano užsienio reikalų ministrą Husseiną Amirą-Abdullahianą. Jis nustebo, kodėl Teheranas to nepasmerkė pačioje karo pradžioje ir neuždraudė Rusijos Federacijai šiame kare naudoti bepiločius orlaivius.

Dvasininkas ragina savo valdžią nedėti „kiaušinių į vieną krepšį“. Galiausiai Teheranas neturės „draugų“ nei Rytuose, nei Vakaruose. Jis ragina Iraną elgtis kaip Turkija ir pradėti derybas su Kyjivu ir Maskva, kad galiausiai jie sėstų prie derybų stalo. Tačiau buvęs Irano ambasadorius Rusijos Federacijoje Nematollah Izadi neabejoja, kad Teherane nebendradarbiauja Užsienio reikalų ministerija ir Gynybos ministerija. Gali būti, kad kariškiai nusprendė papildomai užsidirbti kare Ukrainoje, pradėdami bepiločių orlaivių pardavimą Rusijos Federacijai.

 

Kitas Irano pareigūnas teigė, kad ne visi šalyje palaiko Ukrainą. Priežastis ta, kad Zelenskis pasveikino naująją Izraelio vyriausybę su pergale parlamento rinkimuose. Kyjive jie teigia, kad dar rugpjūtį Iranas į Rusijos Federaciją pristatė apie 2400 bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)

Komentarai ()