„Alžyrietiškas tiuningas“: rusai nori modernizuoti tragiškai pasirodžiusį ginklą, bet vis dar nežino, kur jį panaudoti (Video)  ()

Nors Rusijos kariuomenė neturi supratimo, kaip panaudoti „Terminatorius“ Ukrainoje, bet inžinieriai jau bando šiai kovinei mašinai pritaikyti T-15 „Armata“ bokštelį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-13 „Alžyrietiškas tiuningas“: rusai nori modernizuoti tragiškai pasirodžiusį ginklą, bet vis dar nežino, kur jį panaudoti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše iš Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų matome Rusijos karinės technikos koloną su 10 BMPT tankų pagalbinių mašinų „Terminatorius“, faktiškai visus Rusijos kariuomenės turimus tokio tipo dalinius. Informaciją pateikė iš Lenkijos portalas „Defence24“.

Žemiau esančiame vaizdo įraše matomi Rusijos judėjimai okupuotame Donecke, Rytų Ukrainoje.

Rusai nuo tada, kai buvo skubotai suremontuoti, dar kartą ieškojo galimybių panaudoti „Terminatorių“ Ukrainoje. Primename, kad vienintelis žinomas epizodas, kai jie gegužę buvo panaudoti tikroje kovoje prie Severodonecko, kai trys iš jų buvo apgadinti Ukrainos artilerijos be galimybės nieko nuveikti mūšio lauke.

Dar spalio pradžioje labiausiai tikėtinas kelias „Terminatoriams“ buvo į pietus nuo Ukrainos, siekiant atsispirti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui. Tačiau, kaip rodo ši naujausia filmuota medžiaga, rusai, regis, neapsisprendė, kur dislokuoti šias pervertintas kovos mašinas.

 

Bet Rusijoje gynybos pramonė jau turi planus modernizuoti BMPT „Terminatorių“. „Defence24“ duomenimis, rusai transporto priemonę nori aprūpinti AU-220M „Baikal“ „nepilotuojamu“ koviniu moduliu su 57 mm patrankomis, iš pradžių skirta T-15 „Armata“ (nepainioti su tanku T-14 „Armata“) sunkiajam IFV.

Modulio „Baikal“ deklaruojamas šaudymo nuotolis yra iki 14,5 km, o deklaruojamas šaudymo greitis – 80 šovinių per minutę su šaudmenų saugykla tik 80 sviedinių. Panašu, kad rusai tikisi, kad tokio „nepilotuojamo“ modulio įdiegimas išspręs pagrindinę „Terminator“ problemą: dėl neteisingo standartinės įrangos išdėstymo transporto priemonės viduje „Terminator“ mūšyje yra mažiau efektyvus net už BMP-2.

 

 

Tam tikra prasme ši modernizacijos koncepcija primena tai, ką Alžyras pademonstravo kariniame parade šių metų liepą – T-62M važiuoklė, aprūpinta BMP-2M koviniu moduliu „Berežok“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()