[Žinios trumpai] Galinga žinia iš JAV: Rusija turės grąžinti Krymą Ukrainai (video)  (2)

Respublikono Jimo Rischo teigimu, šalis agresorė bus priversta atsisakyti pusiasalio, nepaisant rusų reakcijos ir to pasekmių V. Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kokiu atveju Rusijos Federacija turės grąžinti Krymą Ukrainai. Tai interviu „Europos tiesa" metu pareiškė JAV Kongreso senatorius respublikonas Jimas Rischas.

Pasak amerikiečių politiko, vienas iš saugiklių nuo Rusijos Federacijos branduolinės grėsmės turėtų būti tam tikro V. Putino „išėjimo iš karo taško" sukūrimas. Matyt, Rusijos prezidentas dabar tik ir ieško tokios galimybės. Tačiau tai nereiškia, kad Kyjivas, siekdamas šio tikslo, turėtų paaukoti Krymą. Priešingai, J. Rischas mano, jog nuolaida pusiasalio klausimu būtų JT Chartijos ir tarptautinės teisės pagrindų pažeidimas.

Kartu senatorius pažymėjo, kad, norėdamas grąžinti Krymą Ukrainai, pats Rusijos Federacijos prezidentas turi rasti tam tikrą paaiškinimą rusams.

 

„Nežinau, kaip V. Putinas planuoja išspręsti šią problemą. Tai klausimas jam. Žinau tik tai, kad Krymas yra Ukraina", – pridūrė jis.

Kartu senatorius neatsakė į klausimą, ar Krymo atidavimas sukels perversmą RF.

„Šia tema nespekuliuosiu", – patikslino politikas.

J. Rischas pažymėjo, kad V. Putiną laiko asmeniu, kuris pradėjo karą prieš Ukrainą, o tai reiškia, kad jis turės jį ir nutraukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(302)
(6)
(296)

Komentarai (2)