[Žinios trumpai] Ukrainoje prasidėjo karinė operacija tylos režimu: skelbiama, kad okupantams ten bus šakės  ()

Kinburno nerijoje tyliuoju režimu vyksta karinė operacija. Nuo lapkričio 21 dienos tęsiami koviniai veiksmai vienintelėje okupuotoje Mykolajivo srities dalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humenyuk apie tai pasakojo „Yedyni Novyny" telemaratono eteryje.

Natalijos Humenyuk teigimu, dėl to, kad nerija sausuma sujungta su laikinai užimta teritorija, Rusijos kariai gali ten pristatyti amuniciją ir didinti savo atsargas.

Nepaisant to, Rusijos kariuomenei bus sunku išsilaikyti Kinburno nerijoje, mano Natalija Humenyuk. Geografinė padėtis, o būtent apsupimas vandeniu iš trijų pusių, oro sąlygos apsunkins įsibrovėlių gynybinius veiksmus.

„Lapkričio mėnesį ten dažniausiai būna labai stiprios audros. Ir išsilaikyti ten neįmanoma, net stovėti vietoje. Juk vėjai ir audros yra labai galingi", – sakė Natalija Humenyuk.

 

Be to, norint į grūdų sutartį įtraukti Mykolajivo uostą, būtina deokupuoti Kinburno neriją.

„Kadangi buvo kalbama, jog prie grūdų sutarties gali prisijungti ir Mykolajivo uostas, būtina išvalyti šią teritoriją, kad grūdų koridorius iš jo veiktų saugiai", – sakė N. Humenyuk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(1)
(128)

Komentarai ()

Susijusios žymos: