Dalis vamzdžio nuskriejo 6 metrus aukštyn, betonas ištaškytas – BBC skelbia naujausią video apie „Nord Stream“ (Video)  ()

Švedijos prokuratūra nurodė, kad sprogimai „Nord Stream 2“ buvo sabotažo pasekmė. Jis buvo sąmoningai įvykdytas Baltijos jūroje ir nukreiptas į dujotiekius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-23 Dalis vamzdžio nuskriejo 6 metrus aukštyn, betonas ištaškytas – BBC skelbia naujausią video apie „Nord Stream“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai nustatė, kad rugsėjo pabaigoje dujotiekiuose nugriaudėjo 3 sprogimai. Jie užfiksuoti Baltijos jūros ekonominėse zonose Danijoje ir Švedijoje.

Švedijos prokuroras teigė, kad keliose vietose buvo rasta sprogmenų pėdsakų. Incidentas buvo vadinamas „šiurkščiu sabotažu“.

Įvykio vietoje apsilankę ekspertai teigė, kad dalis vamzdžio toje vietoje, kur nutrūko, pakilo gal net šešis metrus. Betonas sprogo. Į vandenyno dugną buvo išmesti net labai sunkūs vamzdžių fragmentai.

 

Švedija ir Danija atlieka atskirus tyrimus. Tuo pat metu daugelis Vakaruose yra įsitikinę, kad Kremlius yra atsakingas už išpuolius.

 

BBC kmanda apsilankė sabotažo vietoje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()