[Žinios trumpai] Ruoškitės! Lenkija skelbia baisų perspėjimą kas bus, „jei Kyjivas kris“  (19)

Jei Kyjivas žlugs, Rusija savo agresiją nukreips į Lenkiją, nes diktatorius Vladimiras Putinas „parodė savo negailestingumą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis apie tai rašė straipsnyje „Super Expressie" laikraščiui, praneša  „Liga.net".

Anot jo, incidentas su Lenkijoje nukritusia raketa, dėl kurio žuvo du piliečiai, privertė šalį suvokti, kaip arti yra karas.

Jis pažymėjo, jog V. Putinas Ukrainą terorizuoja jau daug mėnesių, o Rusijos raketų smūgiai nukreipti ne į karinius taikinius, o į civilius.

„Lenkija nebuvo tiesiogiai puolama, tai yra lenkų analizių ir sąjungininkų patirties rezultatas. Žvalgybos duomenys rodo, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas. Tačiau pagrindinė priežastis yra žinoma – jei ne karas, jei ne masinis Ukrainos apšaudymas, tai niekada nebūtų įvykę. Atsakomybę už tai prisiimti turi tik Rusija", – rašė M. Morawieckis.

 

Jis pridūrė, kad Lenkija yra saugi ir nenori karo su Rusija, kurio galima išvengti dėka Ukrainos pergalės.

„V. Putinas parodė, kad yra negailestingas politikas, kuris ties niekuo nesustos. Jei Kyjivas kris, Rusija nukreips savo agresiją į Lenkiją", – reziumavo M. Morawieckis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai (19)