[Žinios trumpai] „The New York Times“: „V. Putinas ruošėsi visiškai kitam karui, niekas net negalvojo apie Ukrainą“  (1)

Pastaruosius du dešimtmečius Rusija rengė savo kariuomenę, kad atgrasytų JAV ir NATO pajėgas ir padarytų kuo didesnę žalą iš tolo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „The New York Times“, pareigūnai ir analitikai patvirtina, kad Kremlius nesitikėjo įsiveržti į tokią didelę ir galingą šalį kaip Ukraina ir ją okupuoti.

Ruošdamasi konfrontacijai su NATO, Rusijos karinė vadovybė tikėjosi įkurti postus Kaliningrade prie Baltijos jūros, Kryme prie Juodosios jūros ir Sirijos Tartuso uoste prie Viduržemio jūros, kad galėtų naudoti tolimojo nuotolio raketas ir atgrasyti Vakarų pajėgas. JAV mano, kad konflikto atveju Rusija ketino „apakinti“ priešą ir sunaikinti jį per atstumą.

Per visus šiuos metus Rusija neišmokė savo pėstininkų, aviacijos ir artilerijos veikti išvien, greitai judėti ir vėl viską pakartoti naujoje vietoje. Be to, nepavykus Kyjivo užėmimo operacijai, Maskva neturėjo aiškaus plano „B“. Padėtis Rusijos ginkluotosiose pajėgose buvo tokia, kad vadai bijojo pranešti blogas naujienas savo viršininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(76)
(8)
(68)

Komentarai (1)