Dėl sustabdytos saulės elektrinių statybos Lietuvos vartotojai jau prarado apie 700-800 mln. eurų  (9)

Jau daugiau nei pusmetį įstatymu yra sustabdytos investicijos į didžiąsias saulės elektrines, jungiamas prie perdavimo tinklo. Dėl susiklosčiusios situacijos tolsta tikslas pasiekti Lietuvos energetinę nepriklausomybę, o elektros energijos vartotojams tai lemia didesnes sąskaitas: skaičiuojama, jog dėl sustabdytos saulės elektrinių statybos Lietuvos vartotojai jau prarado apie 700-800 mln. eurų. Reikšmingų lėšų netenka vietos bendruomenės, žemės savininkai, papildomų pelno bei pajamų mokesčio pajamų negauna valstybės biudžetas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl palankesnės investicinės aplinkos energetikos verslas investicijas nukreipia į kitas regiono valstybes. Prognozuojama, kad Lietuvos ekonomika gali netekti apie 3 mlrd. eurų tiesioginių investicijų į Lietuvos ekonomiką. „SolarPower Europe“ duomenimis, pagal instaliuotą saulės jėgainių galią Lietuva jau gerokai atsilieka daugelio ES šalių. Smarkiai atsiliekame ne tik nuo saulės energetikoje pažengusių valstybių, bet ir nuo kaimyninių šalių, pavyzdžiui, Estijos.

Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacija kartu su Seimo Liberalų frakcija pradeda diskusiją, kurioje skirtingų Seimo frakcijų, LR Energetikos ministerijų atstovai, investuotojai į saulės energetiką ir asocijuotų struktūrų vadovai galės pateikti savo poziciją ir sprendimus, kaip išspręsti susidariusią situaciją saulės energetikos sektoriuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai (9)