Situacija absoliučiai katastrofiška: skelbiama apie Rusijos kosminės žvalgybos griūtį  ()

Bent trys Rusijos Federacijos projektai „Repey", „Gerakl-KV" ir „Sphere" buvo atidėti 1–2 metams ar nutraukti. Trūksta ne tik vakarietiškų detalių, bet ir rusiškų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos mieste Železnogorske yra strategiškai svarbi Rusijos Federacijai įmonė, kuri negali susidoroti su naujų įrenginių gamyba. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinė žvalgybos valdyba.

Įmonėje „Informacinės palydovinės sistemos", pavadintoje akademiko Rešetnevo vardu, rusai kuria „dideles akis" - kosmoso žvalgybos priemones. Rusijos dizaineriai ir mokslininkai, kaip išsiaiškino karinė žvalgyba, dirba su projektais:

  •      „Repey" – perspektyvinės aukštos orbitos elektroninės žvalgybos sistemos projektas;
  •      „Gerakl-KV" yra kosminis ryšių retransliavimo sistemos projektas;
  •      „Sphere" – vieningos palydovinio ryšio sistemos III etapo projektas.

Pagrindiniai visų projektų elementai yra erdvėlaiviai, o jie nebėra surenkami. GUR teigimu, to priežastis – didelis ne tik vakarietiškos, bet ir rusiškos gamybos elektroninių komponentų trūkumas. Kosminiams moduliams trūksta šimtų tūkstančių detalių. Dėl to buvo sujaukti ir keleriems metams „nukelti" numatyti eksperimentinių tyrimų darbų atlikimo terminai:

  •      „Repey" – nuo ​​2022 iki 2024 m.;
  •      „Gerakl-KV" - nuo 2023 iki 2025 m.;
  •      „Sphere" – nuo ​​2025 iki 2027 m.

 

Karinė žvalgyba pažymi, jog po plačios Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą akcinei bendrovei „Informacinės palydovinės sistemos" buvo taikomos tarptautinės sankcijos. Ateityje dėl Vakarų sankcijų ir mobilizacijos dar kelioms Rusijos ekonomikos sritims netrukus iškils grėsmė jų egzistavimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()