Rusija paniškai bijo pilnos mobilizacijos: skelbiama, ką sugalvojo Valstybės Dūma  ()

Rusija nori padidinti šaukimo į armiją amžių: ISW paaiškina, kodėl to nori Kremlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva vargu ar ruošiasi naujai masinės mobilizacijos bangai.

Kovo 13 d. išvakarėse Rusijos Valstybės Dūma įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siekiama iš karto padidinti šaukimo į armiją amžių: maksimalų – nuo 27 iki 30 metų, o minimalų – nuo 18 iki 21 metų. Karo studijų instituto (ISW) analitikai mano, kad tokie veiksmai rodo, jog Kremlius neketina vykdyti visiškos mobilizacijos. Taip teigiama naujoje ISW ataskaitoje.

„Nedelsiant padidinus maksimalų šaukiamojo amžiaus cenzą tikriausiai siekiama išplėsti šaukiamojo amžiaus intervalą, kad būtų patenkinti kai kurie neatidėliotini Rusijos armijos poreikiai Ukrainoje, o vėliau sumažinti bendruosius Rusijos visuomenės reikalavimus dėl šaukimo į armiją vėlesniais metais“, - sakė JAV analitikai.

 

ISW mano, kad Maskva gali bandyti apsaugoti naują rusų kartą nuo demografinių ir socialinių karo Ukrainoje pasekmių, paskleisdama šias pasekmes vienai gyventojų grupei.

Siūlomas šaukiamojo amžiaus intervalo išplėtimas rodo, kad Kremlius vis dar labai nepalankiai vertina visiškos mobilizacijos perspektyvą, pridūrė institutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: