Kinijoje mobiliųjų telefonų kortelės parduodamos tik pateikusiems savo asmens tapatybės duomenis  (9)

Kinija ketina įvesti reikalavimą registruoti asmenų, perkančių mobiliųjų telefonų SIM korteles, asmens duomenis. Tokiu būdu Kinija siekia prisijungti prie kitų Europos ir Azijos šalių, kurios nori užkirsti kelią anoniminiam mobiliųjų technologijų naudojimui, praneša AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis šalių, kuriose galioja šis reikalavimas, teigia, kad taip siekiama užkirsti kelią neregistruotų telefonų naudojimui organizuojant teroristinius išpuolius ir vykdant su narkotikais susijusius nusikaltimus.

Tačiau ne visi kinai tiki kilniais šalies vadovybės tikslais – kai kurie gyventojai mano, kad vyriausybė tiesiog nori sekti piliečius.

Laikraštis „China Daily“ rašo, kad šis reikalavimas įvedamas siekiant kovoti su mobiliaisiais telefonais siuntinėjamais brukalais, pornografija bei apgaudinėjimu. Trečiadienį įsigaliojusios taisyklės taikomos visiems, įskaitant užsieniečius ir trumpam atvykusius turistus.

Panašūs reikalavimai buvo įvesti keliose Azijos, Europos ir Lotynų Amerikos šalyse, dažniausiai po to, kai mobiliaisiais telefonais buvo pasinaudota sprogdinant bombas, organizuojant teroristinius išpuolius ar vykdant nusikaltimus.

Panašus įstatymas buvo įvestas Jungtinėse Valstijose, kur mobiliuosius telefonus nuo seno naudojo narkotikų prekeiviai, tačiau taisyklės dažnai apeinamos naudojant netikrus asmens tapatybės duomenis ar netikrus vardus.

Žmogaus teisių gynėjai teigia, kad Kinija surinktais duomenimis gali pasinaudoti norėdama susekti asmenis, kurie spontaniškai įsijungia į protesto akcijas. Anksčiau vartotojai galėjo savitarnos parduotuvėje ar spaudos kioske anonimiškai nusipirkti pigų mobilųjį telefoną su SIM kortele ir iškart juo naudotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)