Pasirašytas susitarimas su „Hitachi“ dėl esminių Visagino AE Koncesijos sutarties sąlygų  (6)

Penktadienį Vyriausybės rūmuose pasirašytas susitarimas dėl esminių Visagino AE Koncesijos sutarties sąlygų. Susitarimą pasirašė Koncesijos konkurso komisijos pirmininkas, energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas ir strateginio investuotojo kompanijos „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis susitarimas yra Koncesijos sutarties turinį ir jos sudedamąsias dalis nustatantis dokumentas. Susitarimas taip pat apibrėžia pagrindinius principus, pagal kuriuos kartu su regioniniais partneriais bus baigiama rengti Koncesijos sutartis. Koncesijos sutartis bus teikiama tvirtinti Seimui pavasario sesijoje. Kaip skelbia Energetikos ministerija, ši sutartis bus vieša.

„Šiandien mes fiksuojame pusmečio intensyvių derybų rezultatus. Tai yra tarpinis finišas. Sutarta dėl esminių Koncesijos sutarties principų ir nuostatų“, – pareiškė energetikos viceministras Ž.Vaičiūnas.

„Mes labai džiaugiamės šiandien pasirašytu susitarimu dėl pagrindinių Koncesijos sutarties nuostatų. Suprantame Visagino atominės elektrinės projekto svarbą, todėl dėsime visas pastangas, kad Koncesijos sutartis būtų parengta sutartu laiku“, – sakė „Hitachi“ viceprezidentas M. Hanyu.

Nuo šių metų liepos 14 d., kai strateginiu investuotoju buvo pasirinkta „Hitachi“ kompanija, ne tik sparčiai vyko derybos, tačiau atlikti ir kiti projekto parengiamieji darbai.

Pagal EURATOM sutarties 41 straipsnio reikalavimus Europos Komisijai oficialiai pateiktas pranešimas apie Visagino atominės elektrinės projektą. Kaip projekto inžinierius prie Visagino AE prisijungė didžiausia JAV elektros energetikos infrastruktūros kompanija „Exelon“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)