Perėjimas prie protokolo IPv6 bus įgyvendintas birželio 6 d.  (0)

Šių metų birželio 6 d. didžiausi interneto tiekėjai ir WEB kompanijos, įskaitant "Facebook", "Google", "Microsoft" ir "Yahoo", pažadėjo įdiegti šeštos interneto protokolo versijos (IPv6) palaikymą savo pagrindiniuose puslapiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis IPv4 protokolas yra 32 bitų, dėl to maksimalus interneto adresų skaičius jame sudaro 4,3 mlrd. Kažkada šis skaičius atrodė nepasiekiamas, tačiau dabar, kai prie Interneto prijungiama vis daugiau įvairiausių įrenginių, o internautų armija ne dienomis, o valandomis, pribrendo IP adresų trūkumo problema.

Kompanija CISCO prognozuoja, jog prie interneto bus prijungta maždaug 15 mlrd. įvairiausių įrenginių, ir tai ne tik kompiuteriai ir telefonai. Tai reiškia, jog internetu besinaudojančių įrenginių skaičius beveik dvigubai viršys Žemės gyventojų skaičių.

Savo ruožtu, jau kai kur naudojamas IPv6 protokolas yra 128 bitų, o tai reiškia, jog IP adresų skaičius bus praktiškai neišsemiamas (2128). Net įsivaizduoti sunku, kada šis skaičius prieis „liepto galą“, ir ar apskritai tai įmanoma…

Pereinant prie IPv6 protokolo, Interneto tiekėjams teks atnaujinti aparatinę įrangą, padaryti būtinus nustatymus, išspręsti kitus techninius ir programinius klausimus. Daugelis kompanijų jau ėmėsi naujojo standarto diegimo darbų – 2011 m. birželio 8 d. buvo surengta Tarptautinė IPv6 diena. Ir… viskas veikė, internetas nesugriuvo. Tikėkimės, jog ir po birželio 6 d. visi ir toliau galėsime naudotis Pasaulinio Voratinklio teikiamais privalumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: