IDC: Windows 8 vartotojai nori Start meniu ir pasikrovimo į darbastalį  (39)

Jau daugiau nei keturi mėnesiai praėjo nuo to momento, kai rinkoje debiutavo operacinė sistema Windows 8, tuo tarpu nereikia būti aiškiaregiu, kad būtų galima teigti, jog naujausia Microsoft programinė platforma nėra tokia populiari kaip ankstesnės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negana to, apie tai kalba ne tik statistika, tačiau ir programinės įrangos giganto partneriai, tarp kurių atsirado netgi tokių, kurie Windows 8 pavadino niekuo ne geresne nei Windows Vista.

Kaip spręsti prasto populiarumo problemą, savo receptą pasiūlė kompanijos IDC analitikas Bob O’Donnell, kurio atliktas tyrimas rodo, kad labiausiai Windows 8 vartotojus trikdo keli dalykai. Vienas iš jų yra tradicinio Start meniu nebuvimas, pasirinkus įprastą Windows darbalaukio aplinką. Kitas dalykas – tai negalėjimas operacinei sistemai pasikrauti tiesiai į tradicinį darbastalį (tenka nuolat susidurti su „plytelių“ pilna Modern sąsaja, kuri dažniausiai yra visiškai beprasmiška tradiciniuose asmeniniuose kompiuteriuose).

Bob O’Donnell teigia, kad šie du trūkstami aspektai yra vienas su kitu glaudžiai susiję: „Mes atlikome tyrimą ir nustatėme, kad žmonės to pasigenda. Yra daugybė žmonių, kurie, kai tik pasikrauna Windows 8, iš karto pasirenka tradicinį darbastalį ir savo didžiąją darbų dalį atlieka būtent čia, tuo tarpu į Metro užklysta tik retkarčiais.“ Kartu konstatuojama, kad žmonėms daug patogesnė yra būtent tradicinė Windows sąsaja, o ne ta, kurią Windows 8 yra pagal nutylėjimą.

Taigi ar Microsoft imsis žingsnių, kad vartotojų pasitenkinimo lygis operacine sistema Windows 8 būtų didesnis? Sprendžiant iš ankstesnių Microsoft vadovybės pasisakymų bei siekio suvienodinti mobilią ir stacionarią operacinių sistemų versijas, tai labai abejotina, tačiau IDC analitikas įsitikinęs, kad Microsoft gali greitai pajusti spaudimą iš OEM kompiuterių gamintojų, taigi gali būti, kad bent jau bus leista Windows 8 pasikrauti į įprastą darbastalį. Taip pat Bob O’Donnell pažymėjo, kad pokalbiai su asmeninių kompiuterių gamintojais rodo, jog šie norėtų iš Microsoft panašaus funkcionalumo, kadangi gamintojai puikiai supranta, su kokiomis problemomis susiduria tradicinių asmeninių kompiuterių vartotojai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (39)

Susijusios žymos: