Kodėl Pietų Korėja taip atvirai kalba apie „galvos nukirtimo būrį“? Negi tai neturėtų būti paslaptis?  ()

Pietų Korėja, kaip ir viskas likęs pasaulis, per daug nesižavi Šiaurės Korėjos ginkluotės bandymais. Dabar jau aišku, kad jokios sankcijos nebepadės ir niekas nesikeis tol, kol gyvuos tas pats Kim Jong-uno režimas. Todėl Pietų Korėja vis dažniau kalba apie būsimą „galvos nukirtimo būrį“, kuris bus suformuotas iki metų pabaigos. Bet kodėl apie tai garsiai kalbama?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Song Young-moo, Pietų Korėjos ginkluotės ministras lyg niekur nieko papasakojo, kad šį specialų dalinį sudarytų 2-4 tūkstančiai karių. Jie turėtų būti labai gerai parengti, kad išvengtų pasalų ir savo misiją įvykdytų kiek įmanoma tyliau. Misija ne tokia jau lengva - pašalinti Šiaurės Korėjos režimo galvą. Skamba, kaip „planas B“, kurio greičiausiai nebus imtąsi? Song Young-moo atskleidė, kad jau ruošiami sraigtasparniai ir kiti orlaiviai, kurie galėtų naktį įsiskverbti į Šiaurės Korėjos oro erdvę.

Visa tai skamba net labai neįprastai. Taip dažnai neišgirsi vienos valstybės planų nužudyti savo kaimynės diktatorių. Net jei tokie planai būna kuriami, apie juos garsiai nekalbama. O čia ne tik kad kalbama, bet ir atvirai pasakoma, kad misijai jau ruošiamasi, o „galvos nukirtimo būrys“ bus suformuotas dar iki metų pabaigos. Tačiau Pietų Korėja, kad ir kaip rimtai būtų nusiteikusi savo planą įvykdyti, viską atskleidė ne be reikalo - norima priversti Kim Jong-uną bijoti.

Shin Won-sik, aukšto rango Pietų Korėjos karininkas, teigia, kad geriausias būdas atitempti Kim Jong-uną prie derybų stalo yra priversti jį bijoti dėl savo gyvybės. Jam akivaizdžiai nerūpi sankcijos, jo valdomos šalies piliečių skurdas ar karui nepasiruošusių karių gyvybė. Kartais atrodo, kad ir paties karo jis nebijo, nes yra įsitikinęs, kad niekas jo šalies pulti neišdrįstų dėl civilių aukų, geopolitinės situacijos ar branduolinio atsako baimės.

Visgi, kita priežastis, kodėl Pietų Korėja tokia atvira, gali būti ta, kad net ir suformuotas specialusis dalinys niekada nebūtų panaudotas. Net jei jam ir pavyktų nusigauti iki Kim Jong-uno ir kitų aukštų karininkų, likę karininkai greičiausiai iškart atsakytų neproporcingais kariniais veiksmais. Juk Seulas yra pasiekiamas Šiaurės Korėjos artilerija. Kita vertus, sukelta sumaištimi būtų galima pasinaudoti ir kažin ar Pietų Korėja tokį būrį sudarinėtų tik akims apdumti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai ()