Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos išmaniajam laikrodžiui „IQI I8“ su GPS, ALOMED ekranu, SIM kortele, integruota vaizdo kamera ir net 4G ryšiu (Video)  ()

„IQI I8“ – šiuolaikiškas išmanusis laikrodis, kuris siūlo solidų dizainą bei gero lygio funkcionalumą už visiems prieinamą kainą. Šis išmanusis laikrodis tam tikrose situacijose netgi gali tapti išmaniojo telefono alternatyva, nes yra aprūpintas „Android 7.0“ operacine sistema, turi 2 megapikselių kamerą ir gali pasigirti integruotu 4G LTE ryšio moduliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Fizinio aktyvumo funkcijos: žingsniamatis, nueito atstumo matavimas, nuolatinis širdies ritmo matavimas, miego kokybės sekimas, priminimas apie per mažą aktyvumą
  • Sporto režimai: yra, bet gamintojas nenurodo kiek ir kokių.
  • Navigacija: GPS.
  • Žinutės ir pranešimai: galima skaityti ir siųsti žinutes, pilna sinchronizacija su išmaniuoju telefonu – adresų sknyga, skambučių išklotinės, skambučių ir žinučių informavimas, galima skambinti, atmesti skambutį,  priminimų funkcija.
  • Papildomos funkcijos: interneto naršyklė, kamera, orų prognozė, žadintuvas, „Google Voice“ palaikymas.
  • Ekranas: lietimui jautrus, 1,39 colių įstrižainės AMOLED, 400 x 400 taškų raiškos. Nuo susibraižymų apsaugo specialus stiklas.
  • Atsparumas: IP67.
  • Baterija: 600 mAh talpos, įkraunama naudojant specialų magnetinį įkroviklį. Be papildomos įkrovos gali tarnauti iki  2 dienų.
  • Kalba: lietuvių, anglų, kinų ir daugybė kitų, kurias palaiko „Android“.
  • Medžiagos: pagamintas iš aliuminio lydinio, apyrankė iš TPU plastiko.
  • Ryšiai: Bluetooth 4.0, 802.11b/g/n WiFi, 2G (850, 900, 1800  MHz), 3G (B1, B2, B4, B8), LTE (B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B20).
  • Procesorius: 4 branduolių 1,3 GHz taktinio dažnio „MediaTek MTK6739“.
  • Atmintis: 1 GB DDR3 tipo RAM ir 16 GB eMMC tipo ROM.
  • Kamera: 2 megapikselių, integruota išmaniojo laikrodžio korpuso šone.
  • OS: „Android 7.0“ išmaniajam laikrodžiui pritaikyta platforma.
  • Jungtys: Nano SIM kortelė.
  • Jutikliai: žingsniamatis, pulsometras.
  • Masė: 69,5 g.

Kaina

Išmanusis laikrodis „IQI I8“ buvo anonsuotas tik įpusėjus rugsėjui. Tai puikiai paaiškina, kodėl kol kas „IQI I8“ išmanųjį laikrodį galima įsigyti tik keliose populiariausiose Kinijos elektroninėse parduotuvėse.

  • „Gearbest“ skelbia anonso akciją - „IQI I8“ kainuoja 103,80 €, nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu. Rugsėjo 10 – 16 dienomis „Gearbest“ taip pat suteikia galimybę įsigyti dar pigiau, t. y. už 60,55€. Ši kaina galioja kiekvieną dieną 12 val. Lietuvos laiku 10 pirmųjų užsakymų.
  • „AliExpress“ šiuo metu už šį išmanųjį laikrodį tenka mokėti 105,30 €.

Jeigu sekate kiniškų išmaniųjų laikrodžių rinkos naujienas, tuomet greičiausiai puikiai žinote, kad „IQI“ bendrovė jau yra anonsavusi santykinai daug įvairių išmaniųjų laikrodžių. Pavyzdžiui, dar visai neseniai kompanija visus nustebino pristatydamas „IQI I7“ išmanųjį laikrodį, kuris garsėja iš anglies pluošto pagamintu korpusu. Pasak „IQI“, tai pirmasis toks išmanusis laikrodis pasaulyje.

Ko gero, tokia išskirtinė „IQI I7“ savybė patiko tikrai ne visiems - turbūt tai yra pagrindinė priežastis, kodėl rinkai buvo pristatytas labai panašus, tik iš aliuminio lydinio pagamintas „IQI I8“ išmanusis laikrodis.

Visų pirma, „IQI I8“ nėra išskirtinai sportui skirtas išmanusis laikrodis – tad tai visai kitokio tipo gaminys, nei kad pavyzdžiui „Xiaomi Amazfit Smartwatch 2“ ar „Xiaomi Amazfit Bip“. Šie „Xiaomi“ laikrodžiai turi daugybę sporto režimų, pateikia daugybę statistinių duomenų, bet neturi nei kameros, nei 4G ryšio.

O štai „IQI I8“ net neakcentuoja sporto režimų, nors tokių ir turi – svarbiausias jo privalumas, kad gali tarnauti kaip tikras telefono analogas – turi pilnaverčią „Android“ sistemą, palaiko 4G ryšį, su juo galima naršyti internetu, tiesiogiai skambinti draugams ir tuo pačiu, per nuotolį naudotis visais išmaiojo telefono duomenimis. Arba tiesiog iš laikrodžio transliuoti muziką į ausines – juk taip patogu bėgioti po parką, klausytis muzikos per belaides ausines ir su savimi nesitampyti telefono, tuo pačiu į laikrodį gaunant visus pranešimus ir skambučius.

 „IQI I8“ garsėja solidžiu ir šiuolaikišku dizainu, kuris puikiai tinka tiek prie sportinės aprangos, tiek prie kostiumo. Tuo tarpu „IQI I7“ mieliau renkasi tie pirkėjai, kurie ne tik laisvalaikį, bet ir kiekvieną dieną leidžia gana aktyviai.

Šiuo atveju svarbu yra ir tai, kad tiek „IQI I8“, tiek „IQI I7“ pasižymi analogiškomis techninėmis charakteristikomis. Tai reiškia, kad potencialiam pirkėjui yra suteikiama visiška laisvė rinktis korpuso dizainą. Be to, šių išmaniųjų laikrodžių kaina bent jau šiuo metu yra lygiai tokia pati, todėl vienodai patenkinti savo pirkiniu tikrai liks visi pirkėjai.

Kalbant apie naujos kartos „IQI“ išmaniuosius laikrodžius norisi atkreipti dėmesį į tai, kad abu jie naudoja „Android 7.0“ operacinę sistemą. Tai labai reikšmingas akcentas, kuris šiuo atveju suteikia prieigą prie daugelio pačių naujausių „Android“ taikomųjų programų. Atkreipkite dėmesį, kad tokio funkcionalumo jums tikrai negalės pasiūlyti senesnės kartos išmanieji laikrodžiai, kurie, pavyzdžiui, naudoja „Android 5.1“ platformą.

„IQI I8“ pranašumą įgyja ir dėl integruoto nano SIM kortelės lizdo. Būtent tokio tipo korteles dabar naudoja visi išmanieji telefonai. Kitaip sakant, turint „IQI I8“ ir esant reikalui savo išmanųjį telefoną tiesiog galėsite palikti namuose, nes į „IQI I8“ įsidėjus nano SIM kortelę galėsite ne tik priimti, bet ir atsakyti į skambučius ar trumpąsias žinutes.

Minėjome, kad „IQI I8“ išmanusis laikrodis nėra skitas sportininkams, bet pagrindines fizinio aktyvumo funkcijas jis atlieka - turi realiu laiku veikiantį pulsometrą bei žingsniamatį, todėl puikiai pasitarnauja ir kaip fizinis  aktyvumo asistentas. Gera žinia, kad jis turi GPS – vadinasi, galėsite ne tik planuotis maršrutus žemėlapyje, bet ir gauti duomenis, kur judėjote.

Kita labai praktiška funkcija – miego stebėjimas. Galėsite žinoti, kada jūsų miego ciklai yra giliausi, kaip kokybiškai naktį ilsėjotės, kada geriausia atsikelti.

16 GB vidinės ROM atmintis nėra didelė, bet kaip laikrodžiui, jos turėtų būti per akis. Ką ten dažniausiai talpinsite – turbūt muziką, o tiek pilnai pakanka solidžiai gero garso kolekcijai. O tada labai pravers Bluetooth - juk norite prijungti belaides ausines.

Trumpai tariant, su šiuo laikrodžiu visas išmaniojo telefono funkcijas dabar galite turėti tiesiog ant savo riešo. Tai itin praverčia ne tik sportuojant, bet ir verslo susitikimuose - daugiau jokio bereikalingo žvilgčiojimo į išmanųjį telefoną, kadangi visa svarbiausia informacija iš elektroninio pašto ir socialinių tinklų bus matoma „IQI I8“ išmaniojo laikrodžio ekrane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()