Skelbiami du itin geri pasiūlymai 3D spausdintuvams: vienas geriausių „Creality3D Ender“ tiesiai iš Čekijos sandėlio su 22% nuolaida ir labai panašus „Jgaurora Magic“ su 80€ nuolaida, itin greitu surinkimu, paslėptais laidais ir kruopštesniu spausdinimu (Skirtumai, Panašumai, Video)  ()

3D spausdinimas yra įdomus ir vis populiarėjantis hobis. Daugelis pradedančiųjų jam negali skirti labai didelės pinigų sumos, bet čia pagelbėja kiniškos parduotuvės - kartais jos pasiūlo tiesiog puikių pasiūlymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gearbest“ gimtadienio proga turi labai gerus du pasiūlymus 3D spausdintuvams - „Jgaurora Magic“ nuo 259€ atpigino iki 178€, o „Creality3D Ender“ siūlo iš Čekijos sandėlio su 22% nuolaida. Tai yra pakankamai panašūs 3D spausdintuvai, dabar pasižymintys labai patrauklia kaina. Tačiau kurį rinktis?

3D spausdintuvas yra skirtas įvairių prototipų ir sudėtingos struktūros objektų kūrimui. Tačiau šiais laikais juos labai pamėgo entuziastai, kurie 3D spausdintuvus naudoja mokymuisi, modeliavimui ar nedidelių detalių gamybai. Aukščiausios klasės 3D spausdintuvai tam nėra būtini. „Jgaurora Magic“ ir „Creality3D Ender“ iš tiesų atrodo kaip puikus pasirinkimas.

Abu šie įrenginiai turi daug panašumų. Visų pirma, jie turi 0,4 mm spausdinimo galvutes - tai yra pakankamai standartinis dydis. „Jgaurora Magic“ galvutė įkaista iki 250, o „Creality3D Ender“ - iki 255 laipsnių pagal Celsijų. Tiesa, pastarasis spausdintuvas spausdina gerokai greičiau - 180 mm/s greičiu, kai „Jgaurora Magic“ pasiekia tik 150 mm/s. Šiek tiek skiriasi ir vieno sluoksnio nustatymas. „Jgaurora Magic“ gali lieti 0,05-0,3 mm storio sluoksnius, o „Creality3D Ender“ - 0,1 - 0,4 mm. Abu spausdintuvai pasižymi panašiu tikslumu, todėl ir atspausdinto daikto kokybė neturėtų stipriai skirtis.

Aišku, labai daug priklauso ne tik nuo spausdinimo mechanizmo, bet ir nuo prietaiso konstrukcijos. Čia šiokį tokį pranašumą turi „Jgaurora Magic“ - šis spausdintuvas yra surenkamas per 10 minučių. „Creality3D Ender“ pareikalaus šiek tiek ilgiau. Gerai ir tai, kad „Jgaurora Magic“ turi visiškai apsaugotą elektroniką - „Creality3D Ender“ gali turėti atvirų laidų, o tai gali būti pavojinga. Aišku, apie visą tai sužinotumėte surinkdami savo spausdintuvą.

Abu spausdintuvai gali veikti visiškai nepriklausomai - jie spausdina neprijungti prie kompiuterio. Tai jie daro iš atminties kortelės. Į kortelę įkeliate failus, ekrane pasirenkate nustatymus ir pradedate spausdinti. Tai - labai patogu, nes nereikia palikti prie spausdintuvo prijungto kompiuterio. Galite užsiimti kitais darbais, nes šie spausdintuvai praneš, jei jiems reikės dėmesio.

Įdomu tai, kad ir darbo erdve „Jgaurora Magic“ ir „Creality3D Ender“ nesiskiria. Abu gali spausdinti 220 x 220 x 250 mm erdvėje ant šildomo darbastalio. Šildomas spausdinimo paviršius turi kelis privalumus. Plastikas lengviau prikimba ant šilto paviršiaus, todėl pirmieji sluoksniai sulimpa su spausdintuvo darbastaliu ir užtikrina, kad kiti sluoksniai bus liejami ant stabilios bazės. Šildomas paviršius taip pat palengvina užbaigto objekto išėmimą iš spausdintuvo.

Abu spausdintuvai spausdinimo paviršių gali įkaitinti iki 110 laipsnių Celsijaus. Tai - pakankamai standartinis rodiklis. Aišku, temperatūrą galima reguliuoti. Tai priklauso ir nuo medžiagos, kurią naudosite. 

Tai kurį 3D spausdintuvą reikėtų rinktis, kai jie abu tokie panašūs? Na, galime susumuoti šitaip.

Panašumai:

  • Tas pats spausdinimo erdvės dydis ir šildomas darbastalis;
  • Per 10-20 minučių surenkamas rėmas;
  • Beveik identiškos 0,4 mm spausdinimo galvutės;
  • Spausdina iš atminties kortelės - autonomija nuo kompiuterio.

Skirtumai

  • „Jgaurora Magic“ spausdina 150 mm/s, „Creality3D Ender“ pasiekia 180 mm/s;
  • „Jgaurora Magic“ lieja 0,05-0,3 mm storio sluoksnius, o „Creality3D Ender“ - 0,1 - 0,4 mm;
  • „Jgaurora Magic“ turi visiškai apsaugotą korpusą - visa pavojinga elektronika yra apsaugota;
  • „Jgaurora Magic“ gali pratęsti spausdinimą po sutrikimų.

Jei norite šiek tiek greičiau ir paprasčiau darbui parengiamo spausdintuvo, paslėptų laidų, aktualus kruopštesnis, nors ir lėtesnis spausdinimas, rinkitės „Jgaurora Magic“. Tačiau jis kainuoja šiek tiek brangiau ir atkeliaus iš Kinijos sandėlių - teks laukti kelias savaites. Siunčiamas Priority Line metodu, tad papildomų mokesčių tikimybė labai menka, nors tokia galimybė visada išlieka. 1 atvejis iš 100. Plačiau apie tai

„Creality3D Ender“ pagal kainą ir kokybę dažnai laikomas geriausiu pasirinkimu, ypač su tokiu pasiūlymu kaip dabar - tiesiai iš Čekijos sandėlio, visiškai garantuotai be papildomų mokesčių. Tačiau surenkamas sudėtingiau, turi atvirus laidus. Nors spausdina greičiau, bet lieja šiek tiek didesniu sluoksniu, dėl ko pačios smulkiausios detalės gali turėti netolygumų. Kitą vertus, apžvalgininkai apie jį atsiliepia labai gerai, pvz: „Šiuo metu tai neabejotinai geriausias 3D spausdintuvas savo kainos kategorijoje“ („Creality Ender 3“ apžvalga, Video). 

Pasirinkimas kaip visada, asmeniškas, bet šiuo atveju abu 3D spausdintuvai verti savo dėmesio. 

„Creality3D Ender“

  • Lietuvoje neparduodamas
  • Gearbest“ - €165,54;
  • 22 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - €4,86
  • Siunčiamas iš Čekijos sandėlio.

„Jgaurora Magic“ kaina

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()