Neįtikėtina avarija: JAV ore susidūrė du lėktuvai, smūgis buvo milžiniškas, bet viskas baigėsi tiesiog stebuklu  ()

Trečiadienį, gegužės 12 dieną, Denveryje susidūrė „Key Lime“ oro linijų „Air Metroliner II“ ir pilotų mokyklos „Cirrus SR-22“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Air Metroliner II“ tuo metu leidosi link nedidelio regioninio oro uosto. Pilotas gavo leidimą tūpti ant 17L ir sklandžiai leidosi link jo. Tuo tarpu „Cirrus SR-22“ gavo leidimą tūpti 17R take. Oro eismo kontrolierius perspėjo mažo vienmotorio SR-22 pilotą apie šalią esantį keleivinį lėktuvą. Nepaisant to, „Cirrus SR-22“ kažkuriuo metu metėsi į kairę ir lėktuvai susidūrė.

SR-22 į didesnį „Air Metroliner II“ trenkėsi šiek tiek virš pastarojo sparnų ir išplėšė nemažą fiuzeliažo gabalą. „Key Lime“ pilotas paskelbė apie avariją ir informavo tarnybas apie nebeveikiantį dešinės pusės variklį ir stipriai apgadintą fiuzeliažą. Jis taip pat matė, kaip „Cirrus SR-22“ leidžiasi su išskleistu parašiutu.

 

 

Nepaisant stiprių apgadinimų, abu lėktuvai saugiai nusileido - vienas ant tako kaip ir buvo planuota, kitas - pievoje su parašiutu. „Cirrus SR-22“ kabinoje buvo du žmonės, o „Air Metroliner II“ - tik vienas pilotas. Nei vienas žmogus nenukentėjo ir tai galima laikyti stebuklu.

Sunku pasakyti, dėl ko įvyko avarija. Galbūt tai buvo piloto klaida, galbūt - netikėtas vėjo gūsis. Lėktuvai neturėjo net priartėti vienas prie kito, tačiau jie susidūrė ir smūgis buvo labai stiprus. Stebėtina, kad „Air Metroliner II“ jį atlaikė neprarasdamas uodegos ar galimybės ją valdyti. Tuo tarpu „Cirrus SR-22“ išsigelbėjimas rodo, kokie saugūs yra tokie maži lėktuvai - jie beveik visada turi balistinius parašiutus, kurie leidžia lėktuvams nutūpti saugiai, net kai varikliai nebeveikia, o sklendimas nėra įmanomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()