Tokio vaizdo dažnai nepamatysi: automobiliai Rusijos uostą pasiekė suledėję (Video)  ()

Dešimtys automobilių šią savaitę Rusijos jūrų uostą pasiekė visiškai apledėję – pakeliui jas gabenantis laivas pateko į ekstremalias oro sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose plintančios nuotraukos ne vieną sudomino – tokio vaizdo net ir fotografijose dažnai nepamatysi. Antradienį į Vladivostoko uostą atplaukė laivas, kurio krovinys – dešimtys automobilių – buvo padengtas storu sniego ir ledo sluoksniu.

Nors Vladivostoko gyventojai ir yra pripratę prie šaltų žiemų, paskutinėmis šių metų dienomis oro sąlygos buvo gana ekstremalios – oro temperatūra nukrito neįprastai žemai iki –19 °C, siautė stiprus vėjas.

Vėjas, šaltis ir jūra lėmė tai, kad „Toyota“ ir „Honda“ markių automobiliai „Sun Rio Ro-Ro“ krovininiame laive buvo padengti net iki 15 cm siekiančiu ledo ir sniego sluoksniu.

Naudoti japoniški automobiliai yra populiarūs Rusijoje ir jie dažnai plukdomi čia Japonijos jūra – nors rusai ir japonai savo šalyse važinėja skirtingomis kelių pusėmis.

Nors vaizdas stebina, bet toks apledėjimas nėra neįprastas, nors ir pavojingas. Esant stipriam drėgnam jūros vėjui ir temperatūrai žemiau 0, apledėti gali ir pats laivas, o tai jį apsunkina ir gali padidinti apsivertimo tikimybę.

Kai apledėja gabenami automobiliai, jūreiviai ledą suskaldo paprastai dar prieš iškraunant juos iš laivo. Rašoma, kad jie naudoja viską – pradedant specialiais regentais ir baigiant hidrantais ar tiesiog laužtuvais.

 

72-ejų vietos kapitonas Piotras Osichanskis sakė: „Dabar gruodis, ir jūra yra audringa bei vėjuota. Jūros vanduo taškosi ant denio ir virsta stora ledo pluta. Šiemet vėjas yra gerokai stipresnis nei įprastai.“

Pamatyti tokių apledėjusių automobilių prie uosto susirinko ir Vladivostoko gyventojai. „Automobiliai taip apledėję, kad negali pasakyti, kokios jie markės“, – pastebėjo vienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()