Garsieji „Anonymous“ hakeriai V. Putino vyriausybei paskelbė karą: jau per 30 min. „nulaužė“ pirmą Kremliaus auką  (7)

Hakerių grupė „Anonymous“ paskelbė „kibernetinį karą“ Vladimiro Putino vyriausybei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-25 Garsieji „Anonymous“ hakeriai V. Putino vyriausybei paskelbė karą: jau per 30 min. „nulaužė“ pirmą Kremliaus auką  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienio vakarą savo „Twitter“ paskyroje anonimiškieji kompiuterių specialistai paskelbė griežtą pranešimą.

Prieš pat vidurnaktį jie pareiškė: „Anonymous“ kolektyvas oficialiai pradeda kibernetinį karą prieš Rusijos vyriausybę“.

Maždaug po 30 minučių jie paskelbė, kad „nulaužė“ Kremliaus remiamo televizijos kanalo RT, kuri smarkiai kritikuojama dėl melagingų ir propagandinių reportažų, svetainę.

Minėta svetainė daugmaž iki 5 val. (Lietuvos laiku) neveikė, šiuo metu jos veikimas atkurtas.

Paskelbus kibernetinį karą, atsiranda tikimybė, kad artimiausiomis dienomis bus sistemingai bandoma bandoma įsilaužti į Rusijos kompiuterius, trikdyti valstybinių sistemų veikimą.

Kibernetinis frontas Ukrainos ir Rusijos kare atsidarė dar prieš fizinę Rusijos invaziją į Ukrainos teritoriją – Ukrainos svetainės patyrė puolimą dar trečiadienio vakare.

Ketvirtadienio pavakarę buvo sutrikdyta oficialaus Kremliaus svetainių kremlin.ru, valstybės Dūmos ir kelių kitų valdžios tinklalapių veikla.

„Anonymous“ šiuo metu dalyvauja operacijose prieš Rusijos Federaciją. Mūsų operacijos nukreiptos prieš Rusijos vyriausybę. Neišvengiama, kad greičiausiai bus paveiktas ir privatusis sektorius. Nors ši paskyra negali pretenduoti kalbėti už visą „Anonymous“ kolektyvą, iš tiesų galime pranešti apie „Anonymous“ kolektyvinių veiksmų prieš Rusijos Federaciją realius faktus. Norime, kad Rusijos žmonės suprastų, jog žinome, kad jiems sunku pasisakyti prieš savo diktatorių bijant represijų.

 

Mes, kaip kolektyvas, tik norime taikos pasaulyje. Mes norime ateities visai žmonijai. Taigi, kol žmonės visame pasaulyje daužo jūsų interneto tiekėjus į gabalus, supraskite, kad tai visiškai nukreipta prieš Rusijos vyriausybės ir V. Putino veiksmus.

„Įsijauskite į dabar bombarduojamų ukrainiečių vietą. Kartu mes galime pakeisti pasaulį, galime pasipriešinti bet kam. Atėjo laikas Rusijos žmonėms susivienyti ir pasakyti „NE“ Vladimiro Putino karui. Mes esame „Anonymous“. Mes esame legionas. Laukite mūsų“, – buvo paskelbta kitame išplėstiniame įraše grupuotės paskyroje „Twitter“ tinkle.

Tarp interneto svetainių, kurių veiklą sutrikdė ar veikimą sulėtino „Anonymous“, buvo Rusijos vyriausybės, Kremliaus, Dūmos ir Gynybos ministerijos svetainės.

Be RT.com, hakerių grupuotė taip pat surengė DDoS atakas prieš Rusijos interneto paslaugų teikėjų „Com2Com“, „Relcom“, „Sovam Teleport“ ir „PTT-Teleport Moscow“ svetaines.

Nustatyta, kad įvairios „Anonymous“ paskyros socialiniame tinkle „Twitter“ naudoja grotažymes #OpRussia ir #OpKremlin – panašias į anksčiau pradėtą kampaniją #OpISIS, kuria buvo bandoma nutraukti teroristinės organizacijos propagandos internete bandymus.

 

Visa tai nutiko po to, kai Ukraina pareiškė, kad už masinių kibernetinių atakų prieš jos vyriausybines svetaines, kelis bankus ir kitas informacinių technologijų bendroves, stovi Rusija.

Buvo panaudota „kenkėjiška programa, kuri sukurta taip, kad atrodytų kaip išpirkos reikalaujanti programinė įranga, tačiau neturi išpirkos susigrąžinimo mechanizmo, yra destruktyvi ir skirta tam, kad tiksliniai įrenginiai taptų neveiksnūs, o ne tam, kad būtų gauta išpirka“, – tinklaraštyje teigia „Microsoft“.

Kibernetinės atakos yra vienas iš šiuolaikiniame kare naudojamų vektorių, kuris gali būti tikrai pavojingu ir gali sugriauti šalies pramoninę infrastruktūrą.

Viena iš „Anonymous“ paskyrų anksčiau šį mėnesį grasino būtent taip pasielgti su Rusija.

Reakcija

 

Žmonės socialiniuose tinkluose į „Anonymous“ kibernetinio karo paskelbimą V. Putinui reagavo teigiamai.

Vienas asmuo rašė: „AČIŪ! Dabar stenkitės ištuštinti jų finansus“. Kitas – „Jūs esate nuostabūs, ačiū“. Trečias internautas publikavo tokią žinutę: „AČIŪ! Aš jus myliu! Pats gražiausias dalykas...“

Anksčiau „Anonymous“ atakavo tokias grupes kaip kukuksklaną ir islamo ekstremistus.

Grupuotės nariai savo simboliu yra pasirinkę Guy Fawkes kaukę.

Praėjusių metų liepą kolektyvas įspėjo „Tesla“ įkūrėją Eloną Muską, kad yra nusitaikę į jį, nes jis turi per daug galios kriptovaliutų rinkose.

Internete galiam rasti užuominų, kad šiandien hakerių taikiniuose bus melagingas naujienas skelbiantys portalai ir ministerijų serveriai, o prognozuojama, kad po savaitgalio pradės aktyviau veikti ir kibernetiniai partizanai, esantys priešo užnugaryje.

Parengta pagal „Business Insider“, „Daily Mail“ ir kt. informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai (7)