[Žinios trumpai] Štai kaip lengvai pats žmogus išduoda savo buvimo vietą paspaudus vos vieną nuorodą internete: šią nuorodą paspaudė ir Kadyrovas (Foto, Video)  (2)

Kadyrovas melavo, kad yra Ukrainoje. Jis buvo Grozne, kai paskleidė informaciją apie tariamą savo viešnagę Gostomelyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-17 [Žinios trumpai] Štai kaip lengvai pats žmogus išduoda savo buvimo vietą paspaudus vos vieną nuorodą internete: šią nuorodą paspaudė ir Kadyrovas (Foto, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos Respublikos vadovas, „Putino pėstininkas“ Ramzanas Kadyrovas pastarąją savaitę Ukrainos teritorijoje nebuvo, nors neva netoli Kijevo paskelbė provokuojančius vaizdo įrašus.

Apie tai pranešė „Ukrayinska Pravda“, remdamasi Ukrainos saugumo tarnybos šaltiniais ir duomenimis internete.

Kovo 13 dieną V. Putino propagandistai masiškai išplatino vaizdo įrašą, kuriame čečėnai tariamai praneša R. Kadyrovui apie padėtį Ukrainoje. Vaizdo įrašas esą buvo nufilmuotas netoli Kijevo.

Tuo pat metu Ukrainos valdžia nepatvirtino R. Kadyrovo buvimo Ukrainoje. Tačiau prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius pažadėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos likviduos Ramzaną Kadyrovą, jei jis bus Ukrainos teritorijoje. Į Arestovičiaus pareiškimą jis sureagavo greitai.

„Kodėl „jei“? Nematei šaudymo ar turėčiau belstis į jūsų duris?“ – socialiniuose tinkluose kalbėjo R. Kadyrovas.

Kovo 14 d. Kadyrovas paskelbė, kad yra Gostomelyje, 25 km nuo Kijevo.

Kaip paaiškino ministerijos vadovo patarėjas Vadimas Denisenka, vaizdo įrašas skirtas čečėnams pasiteisinti dėl didelių nuostolių. Iš tiesų, pirmosiomis karo dienomis netoli Kijevo buvo sumušta nemaža dalis Kadyrovo gvardijos, vienas iš jo generolų žuvo.

Pasak Ukrainos saugumo tarnybos šaltinių, Kadyrovas naudojasi dviem telefono numeriais. Pastarųjų 7 dienų Ukrainos mobiliojo ryšio operatorių duomenys rodo, kad šie Kadyrovo numeriai tarptinklinio ryšio metu neprisijungė prie Ukrainos ryšio bokštų.

 

Šalį ir miestą, kuriame yra R. Kadyrovo telefono numeris, žurnalistai patikrino naudodamiesi vieša interneto paslauga. Ši paslauga sugeneruoja nuorodą, kuri leidžia surasti numerį, kai tik vartotojas spusteli nuorodą. Tuo pačiu metu vartotojas nieko nenumano, nes per nuorodą jis patenka į įprastą nuorodoje nurodytą svetainę.

„Parašėme Kadyrovui žinutę „Telegram“ tinkle, prisistatėme „RIA Novosti“ žurnalistais ir įtraukėme nuorodą į straipsnį tą pačią dieną, kai, anot R. Kadyrovo, jis buvo Ukrainoje ir netoli Kijevo“, – pažymi žurnalistai.

Kadyrovas paspaudė nuorodą, todėl žurnalistai gavo duomenų apie jo judėjimą. Gauti duomenys rodo, kad jis nebuvo Ukrainoje.

 

Leidinys atskleidė tokią Kadyrovo geografinę vietą: Rusijos Federacija, Grozno miestas.

Taigi Kadyrovas melavo, kad yra Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(2)
(88)

Komentarai (2)