[Žinios trumpai] Ukraina kaltina Rusiją naudojant uždraustas fosforo bombas civiliams žudyti: kas tai per ginklas? (Video)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją panaudojus fosforo bombas jo šalyje ir ragino NATO suteikti karinę paramą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-25 [Žinios trumpai] Ukraina kaltina Rusiją naudojant uždraustas fosforo bombas civiliams žudyti: kas tai per ginklas? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltojo fosforo bombos buvo panaudotos rytiniame Luhansko srities regione, kur per naktį Rusijos pajėgų apšaudymą žuvo keturi žmonės, pranešė „Kyiv Independent“.

Vietos gubernatoriaus Serhiy Haidai teigimu, Rusijos pajėgos raketomis ir fosforo bombomis atakavo kelis Luhansko srities miestus.

Tai ne pirmas kartas, kai rusai dislokuoja fosforo bombas Ukrainoje. Anksčiau šį mėnesį vienas policininkas Donbaso regione apkaltino Putino pajėgas naudojant fosforinę amuniciją atakuojant civilius.

Anksčiau tą dieną vaizdo kreipimesi į NATO Zelenskis paprašė karinės pagalbos, sakydamas, kad Rusijos pajėgos žudo vaikus ir suaugusiuosius.

Kas yra fosforo bomba?

Baltasis fosforas yra medžiaga, kurią kariškiai visame pasaulyje naudoja dūmuose, šviečiamojoje ir padegamojoje amunicijoje, ir paprastai yra degantis elementas atsekamuosiuose šaudmenyse.

Jis dega ryškiai veikiamas oro ir išskiria daug dūmų, o tai reiškia, kad jį galima naudoti taikiniams žymėti naktį, apšviečiant mūšio lauke esančią zoną arba dieną sukurti dūmų uždangas.

 

Fosforas daugiausia naudojamas kariuomenėje, o kitose srityse gali būti naudojamas kaip trąšų, maisto priedų ir valymo junginių komponentas. Iš pradžių jis taip pat buvo naudojamas pesticidams ir fejerverkams, tačiau daugelis šalių uždraudė jį naudoti keliuose sektoriuose.

1977 m. Ženevos konvencija riboja baltojo fosforo bombų naudojimą, jei jos kelia pavojų civiliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(7)
(3)

Komentarai ()