[Žinios trumpai] Žvėriški skaičiai: Ukraina paskaičiavo, kiek reikia „Stinger“ ir „Javelin“ raketų per dieną, kad būtų galima laimėti karą  (1)

Ukraina pareiškė, kad vykstant Rusijos puolimui gali trūkti ginklų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-25 [Žinios trumpai] Žvėriški skaičiai: Ukraina paskaičiavo, kiek reikia „Stinger“ ir „Javelin“ raketų per dieną, kad būtų galima laimėti karą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina per pastarąsias kelias dienas atnaujino pageidaujamos papildomos karinės JAV vyriausybės pagalbos sąrašą, įtraukdama šimtus daugiau priešlėktuvinių ir prieštankinių raketų, nei buvo prašoma anksčiau.

Tai teigiama CNN pateiktame dokumente, kuriame detalizuojami reikalingi daiktai.

„Ukrainiečiai pastarosiomis savaitėmis pateikė panašius sąrašus, tačiau pastaruoju metu JAV įstatymų leidėjams išsiųstas prašymas rodo augantį JAV pagamintų priešlėktuvinių raketų „Stinger“ ir JAV pagamintų prieštankinių raketų „Javelin“ poreikį – Ukraina pareiškė, kad jai skubiai reikia po 500 vienetų „Stinger“ ir „Javelin“ kiekvienai dienai“, – rašoma pranešime.

Naujasis sąrašas pateikiamas po to, kai ukrainiečiai pareiškė, jog gali susidurti su potencialiu ginklų stygiumi vykstant Rusijos puolimui, todėl JAV ir NATO pareigūnai pareiškė, kad į šalį jau keliauja daugiau karinės pagalbos.

Iki kovo 7 d., praėjus mažiau nei dviem savaitėms po Rusijos invazijos į Ukrainą, JAV ir kitos NATO narės į Ukrainą išsiuntė apie 17 000 prieštankinių raketų ir 2 000 priešlėktuvinių raketų.

Nuo tada NATO šalys, įskaitant JAV, rėmė ginklų ir įrangos tiekimą, net kai Rusija grasino sustabdyti tiekimą.

 

Pasak aukšto Gynybos departamento pareigūno, paskutinis 350 mln. dolerių saugumo pagalbos paketas, patvirtintas vasario pabaigoje, į Ukrainą atkeliavo per kelias pastarąsias dienas, o kiti du paketai, kurių bendra suma siekia 1 mlrd. dolerių, taip pat jau atvyksta į šalį.

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pareiškė, kad „šiuo metu į Ukrainą keliauja šarvuočiai, amunicija ir mūsų ginklai“. Gynybos ministerijos atstovas sakė, kad prireiks „keleto skrydžių per daugelį dienų“, kad įranga būtų nugabenta į Rytų Europą, kol ji per kelis sausumos sienos kirtimo punktus patektų į Ukrainą.

 

Kai kurie Kongreso įstatymų leidėjai mano, kad JAV turėtų kuo greičiau suteikti Ukrainai jų prašomus ginklus.

Senatorė Jackie Rosen, Nevados demokratė: „Jiems reikia visų įrankių, kad ne tik išgyventų karą, bet ir laimėtų karą, todėl suteiksime jiems raketų „oras-žemė“, dronų ir visą karinę paramą“.

Primename, kad Didžioji Britanija taip pat suteiks Ukrainai 6000 naujų raketų gynybai, taip pat 25 mln. svarų sterlingų finansinės paramos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(1)
(106)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: