[Žinios trumpai] NATO reaguos, jei Rusija Ukrainoje panaudos cheminį ginklą, perspėja Bidenas: taip pat nori išmesti Rusiją iš G20 (Video)  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad NATO „atsakytų“, jei Rusija panaudotų cheminį ginklą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas nepaaiškino, ką tai gali reikšti tiksliai. Jo komentarai buvo paskelbti precedento neturinčiame skubių viršūnių susitikimo Briuselyje metu kur Vakarų lyderiai demonstravo vieningą frontą prieš Rusijos invaziją.

Bidenas penktadienį vyksta į Lenkiją, į kurią nuo karo pabėgo daugiau nei 2 milijonai ukrainiečių.

Paklaustas, ar Rusijos Vladimiro Putino cheminio ginklo panaudojimas paskatins NATO karinį atsaką, Bidenas atsakė, kad tai „sukeltų atsaką. „Atsakymo pobūdis priklausytų nuo naudojimo pobūdžio", - sakė jis.

Baltieji rūmai sudarė nacionalinio saugumo komandą, kuri išnagrinės, kaip JAV ir sąjungininkės turėtų reaguoti, jei Rusija pradėtų cheminę ataką.

Nori išmesti Rusiją iš G20

Prezidentas Joe Bidenas sako, kad nori, kad Rusija būtų pašalinta iš prestižinio valstybių klubo G20.

Bidenas išsakė tokius komentarus per spaudos konferenciją ketvirtadienį Briuselyje po daugelio skubaus NATO susitikimo dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

 

Bidenas sakė, kad norėtų, kad Rusija būtų pašalinta iš grupės, tačiau tai priklausys nuo kitų narių požiūrio.

Po susitikimo su ES Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen penktadienio rytą Briuselyje Bidenas vyks į Lenkiją. Prezidentas vyks į netoli sienos su Ukraina esantį Žešovo miestą, kur susitiks su ukrainiečių pabėgėliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()