[Žinios trumpai] Serbija apkaltino Ukrainą masiškai „minuojant“ jos lėktuvus, pastaroji paskelbė savo atsakymą  ()

Ukraina tariamai dalyvauja masiniame „Air Serbia“ lėktuvų „minavime“. Tai, pirmadienį, balandžio 18 d. pareiškė Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada, kai vasario pabaigoje prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą, daugiau nei tuzinas „Air Serbia“ skrydžių buvo priversti grįžti į Belgradą arba Maskvą dėl grasinimų bombomis, o Belgrado oro uostas buvo evakuotas mažiausiai tris kartus.

„Tai daro abiejų šalių užsienio žvalgybos tarnybos. Viena yra ES šalis, kita – Ukraina“, – sakė Vučičius, nepateikęs jokių įrodymų.

Jis pažymėjo, kad Serbija tęsia šiuos skrydžius: „iš principo, nes norime parodyti, kad esame nepriklausoma šalis ir kad sprendimus priimame patys“.

Anot jo, praėjusį sekmadienį buvo dar vienas pranešimas, kad „Air Serbia“ lėktuve, skrendančiame virš Slovakijos, buvo padėta bomba, tačiau pilotas toliau skrido, nes „žinojo, kad žinutė neteisinga“.

Šiuo atžvilgiu Užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko kategoriškai neigė Vučičiaus kaltinimus:

„Mes kategoriškai neigiame nepagrįstus Serbijos prezidento kaltinimus. Jo teiginiai apie tariamą Ukrainos dalyvavimą Rusijos Federacijoje skrendančių Serbijos oro linijų lėktuvų užminavimą neatitinka tikrovės“.

 

Jis taip pat pabrėžė, kad Kyjivas nusivylęs, kad Belgradas dar neprisijungė prie sankcijų Rusijai dėl karo prieš Ukrainą.

„Mes raginame Belgradą stoti tiesos pusėn ir visiškai prisijungti prie Ukrainos paramos bei puoselėti vertybes, kuriomis grindžiama vieninga demokratinė Europa“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)

Komentarai ()